Scovergi cu scorţişoară – Daniel Bertoni Albert
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- 500 grame făină- 350 ml apă- 15 grame drojdie- 1 lingură zahăr- 1 linguriță scorțișoară măcinată- 1 linguriță sare- 500 ml ulei
Preparare:
Făina se cerne într-un bol. Se adaugă sarea, zahărul, scorțișoara şi se amestecă.Drojdia se diluează în apă, iar aceasta se va răsturna peste ingredientele uscate și se omogenizează bine cu ajutorul unei linguri. Se dă la frigider pentru cel puțin 6 ore.Aluatul se va răsturna pe blatul de lucru presărat cu făină. Se împarte în 6-8 bucăți care se vor întinde cu mâinile. Uleiul se încinge bine și prăjim scovergile. Când devin rumene pe ambele părți sunt gata. Se pudrează cu amestec de zahăr și scorțişoară. Poftă bună!