Secretul gospodinelor iscusite pentru cele mai pufoase și gustoase găluște. Ce trebuie să faci pentru a nu se sfărâma
Supa de găluște este pe cât de delicioasă, pe atât de complicată uneori. Și asta pentru că găluștele sunt cele care ne dau bătăi de cap. Parcă este prea greu să găsești varianta perfectă prin care acestea să nu iasă prea tari sau prea moi, deși sunt făcute din puține ingrediente. Secretul gospodinelor iscusite pentru cele mai pufoase și gustoase găluște. Ce trebuie să faci pentru a nu se fărâma.
Secretul gospodinelor iscusite pentru cele mai pufoase și gustoase găluște
Iată cea mai simplă rețetă de găluște cu care nu vei da greș. Secretul constă în hidratarea grișului. Mai exact, după ce amesteci grișul cu ou, compoziția se lasă 15 minute pentru a se odihni, și pentru ca grișul să absoarbă umiditatea. Astfel, trebuie să știți că greutatea oului întreg, în coajă trebuie să fie egală cu cea a grișului, iar aceste ingrediente se bat alături de un praf de sare. După ce se odihnesc găluștele, acestea se pun în supă la fiert timp de 10-15 minute.
Supă de roșii cu găluște
Iată că acum este momentul potrivit să profitați de minunile naturii! Dacă nu vă bucurați acum de recolta minunată din acest an, atunci când? Astfel, mergeți la piață să cumpărați cele mai zemoase și delicioase roșii din care să faceți o supă de vis! Dacă sunteți norocoși, le puteți folosi chiar pe cele din grădina voastră, iar gustul preparatului va fi cu atât mai savuros.
Ingrediente: 2 kg roşii, 2 cepe, 1 căpăţână, usturoi, 2 morcovi, 1 lingură unt, 1 rădăcină albitură, 1 linguriţă zahăr, 1 legătură de pătrunjel, sare, 2 ouă, 4-6 linguri cu griş, 1 lingură ulei, potrivit Clickpoftăbună.ro.
Spălați roșiile cu grijă, curățați cepele și usturoiul, apoi tăiați-le în bucăți mari. Puneți ingredientele într-un vas mare și acoperiți-le cu apă, apoi lăsați-le să fiarbă la foc mic timp de o oră. După ce s-au răcit, treceți-le printr-o sită pentru a obține o pastă uniformă. Într-un alt vas, curățați morcovii și albitura, apoi spălați-le și tăiați-le în bucăți mici. Ulterior, le puneți la fiert în 2 litri de apă încălzită. Lăsați-le să fiarbă acoperite timp de 20 de minute, apoi adăugați pasta de roșii în supă. Acesta este momentul potrivit pentru a adăuga sarea în funcție de gust.
Într-un bol, bateți ouăle cu o furculiță, adăugând grișul în ploaie până când compoziția devine omogenă și lipicioasă. Adăugați o lingură de ulei și amestecați rapid. Folosind o lingură, luați bucăți din amestecul de griș și puneți-le în supă. Acoperiți vasul și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute. Tocați niște pătrunjel și adăugați-l la sfârșit, alături de zahăr și unt. Acum supa este gata de servit!