Snickers - Adriana Szerepi

Ultima actualizare:

    Snickers
Snickers

Ingrediente:

Blat: 5 albuţuri, 100 g zahăr, 200 g nucă măcinată, 4 linguri făină, 1 praf de copt.Crema: 5 gălbemuşuri, 150 g zahăr, 200 g unt, 200 g nucă tăiată.Stratul din mijloc: 200 g ciocolată albă. GGlazura: 100 g ciocolată amăruie (eu am pus 200 g), 50 ml frişcă sau lapte, 50 g unt (1 lingura ulei pentru a nu se întări şi crăpa la tăiere şi pentru luciu)

Preparare

Albuşurile le batem spumă cu un praf de sare. Adăugăm apoi zahărul şi mixăm până devine lucioasă ca la bezea. Amestecăm nuca cu făina şi praful de copt şi o încorporăm uşor cu spuma de albuş. Se coace la foc potrivit până se rumeneşte. Crema: caramelizăm zahărul la foc mic. Când a devenit auriu dăm deoparte şi adăugăm untul tăiat cubuleţe. Amestecăm uşor până se omogenizează, apoi punem pe foc până se îngroaşă. Adăugăm pe rând gălbenuşurile amestecând după fiecare. Fierbem până se îngroaşă ca o smântână. La final adăugăm nuca tăiată (eu am şi prăjit-o înainte puţin). Lăsăm să se răcorească puţin dar nu să se răcească. Ciocolata albă o dăm pe răzătoarea mare şi o punem peste blatul călduţ încă. Crema o punem cu grijă peste stratul de ciocolată albă. Dăm la frigider puţin, apoi facem glazura pe baie de abur până se topeşte ciocolata complet. Se ornează după imaginaţia fiecăruia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii protejate in februarie logo webp
desert viral antiinflamator  jpg
Despartire FOTO Shutterstock jpg
placinta branza adobestock jpg
image png
chec jpg
Castraveţi muraţi în saramură  Crocanţi şi gustoşi! jpeg
astrologie horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net