Socată şampanizată
N-ai energie? Bea socată șampanizată. Îți dăm noi rețeta!
Produsele naturiste preparate din soc sunt numeroase: infuzia de flori, sucul de boabe, decoctul de scoarță, ceaiul diuretic și vinul. Socul are proprietăţi antisudorifice şi de fluidizare a secreţiilor bronşice. Bobiţele plantei curăţă rinichii, stomacul şi se recomandă mai ales sedentarilor, predispuşi la obezitate. Socata șampanizată este foarte apreciată pentru gustul și aroma sa.
Ingrediente Socată şampanizată
- 14 flori de soc,
- 1 kg zahăr,
- 200 g stafide galbene,
- 20 g drojdie de bere proaspătă,
- 1 crenguţă de mentă proaspătă,
- 2 lămâi,
- 2 lime,
- 10 l apă plată.
Mod de preparare Socată şampanizată
Aşezi florile de soc într-un borcan mare de sticlă, le opăreşti, și după ce se mai răcoreşte puţin apa, adaugi zahărul, zeama stoarsă de la cele patru citrice, crenguţa de mentă, stafidele şi amesteci cu o lingură de lemn cu coadă lungă până se topeşte zahărul.
Când temperatura lichidului a scăzut, adaugi drojdia de bere şi amesteci din nou foarte bine până la dizolvarea ei. Acoperi borcanul cu un tifon dublu şi îl așezi la loc însorit 4-5 zile, având grijă să amesteci zilnic conţinutul lui. Strecori sucul, îl laşi să se limpezească, apoi îl pui în sticle, pe care le sigilezi şi le păstrezi la loc răcoros şi întunecos. După 10 zile, se poate consuma. Are aspectul unei şampanii răcoroase.