Spaghete cu sos de roşii picant cu mazăre şi busuioc: Bianca Panazan
Ingrediente
• Paste barilla
• 350-400 g pastă de roşii
• 1/2 cutie de mazăre
• 1/2 ceapă albă
• 2 căţei de usturoi
• ulei de măsline
• frunze proaspete de busuioc
• sare/piper/pepperoncino
Mod de preparare
Punem o cratiţă cu apă şi puţină sare la fiert, când începe să clocotească se adaugă pastele şi câteva frunze de busuioc,se lasă să fiarbă la foc potrivit,timpul este scris pe cutie.
Ceapa se taie solzisori, se pune la călit împreună cu usturoiul strivit în ulei de măsline pentru câteva minute. Punem pasta de roşii, condimentele şi acoperim cu un capac lăsând la foc mic să fiarbă cam 5 minute. Dacă scade prea mult sosul, mai completăm cu pastă de roşii. Mazărea se scurge de zeamă, se clăteşte cu apă rece şi se adaugă peste sos, împreună cu frunzele de busuioc. Când sunt fierte pastele se pune pentru 2 minute în sosul format. Se servesc cu parmezan ras.