Sucuri care ţin loc de mic dejun
Sucurile din fructe şi legume sunt mai mult decât un răsfăţ revigorant din zilele călduroase de vară. Ele au un efect benefic incredibil asupra organismului.
În afară de faptul că hidratează, vin cu un „pachet” de vitamine, minerale şi antioxidanţi care detoxifiază, ajută digestia, menţin sănătatea pielii, dau energie şi chiar ţin loc de o masă. Îţi sugerăm câteva combinaţii de fructe şi legume din care poţi prepara smoothie-uri cu efecte variate. Reţetele pot fi adaptate în funcţie de gusturi, de nevoi sau de ingredientele pe care le ai în frigider.
Smoothie de vară cu afine şi pepene
Pepenele galben este un fruct delicios, slab în calorii şi grăsimi, o sursă excelentă de vitamina A, antioxidanţi şi potasiu. Reglează tensiunea arterială şi susţine sănătatea inimii. Vei folosi o jumătate de pepene galben, o cană de zmeură, una de afine, seminţe de chia şi 250 ml apă. Rezultă un smoothie plin de vitamine şi minerale, puternic antioxidant, care poate înlocui o masă.
Detoxifiant verde
În general, fructele conţin multe vitamine şi minerale organice, uşor asimilabile, însă frunzele verzi vin cu ceva în plus: o cantitate imensă de clorofilă. Aceasta oxigenează foarte bine sângele şi creează un mediu în care celulele bolnave nu se pot dezvolta. Prepară-ţi un suc din: 2 bucăţi kiwi, un măr verde, 2 frunze de apio, 2 frunze de kale, 3 cubuleţe de ghimbir răzuit. Are efect detoxifiant pentru organism.
Un deliciu cu mango
Iată un smoothie dulce, fresh şi revigorant, perfect pentru un mic dejun pe repede înainte, care îţi pregăteşte organismul pentru efort! Vei folosi un mango, o cană de mure, un iaurt grecesc, două cubuleţe de ghimbir ras, două linguriţe de miere şi 4 cuburi de gheaţă. Mango este plin de fibre şi vitaminele A, C şi B6, nu are colesterol sau grăsimi, însă are o doză mare de calorii date de zahărul din compoziţie. Murele sunt pline de antioxidanţi, vitamina C, fibre şi minerale, iar iaurtul grecesc dă senzaţia de saţietate.
Digestiv cu papaya şi ananas
Deliciosul papaya este cunoscut pentru faptul că ajută digestia şi previne constipaţia, datorită fibrelor dietetice conţinute, menţine frumuseţea şi tinereţea pielii. De asemenea, are un aport mare de vitamina A, acid folic, calciu şi magneziu. Ananasul este şi el excelent pentru stomac, iar combinaţia este un adevărat medicament care energizează şi ajută digestia. Ai nevoie de: 250 ml lapte de migdane, o cupă de proteină (ciocolată), două rondele de ananas şi o bucată de papaya.
Suc hrănitor cu spanac şi nucă
Nuca şi spanacul sunt două alimente ideale pentru micul dejun, dau energie, dar şi o senzaţie de saţietate. Trebuie să foloseşti o cană de frunze de spanac, 30 g de nucă şi 250 ml lapte de migdale. Acesta din urmă este un ingredient recomandat celor care ţin cure de slăbire, deoarece nu conţine grăsimi, ci doar proteine, calciu, fier şi magneziu.
Ţine o cură de 7-10 zile!
Este bine să variezi sucurile de la o zi la alta, pentru a furniza corpului toată gama de nutrienţi. Nutriţioniştii recomandă să bei câte unul sau două pe zi şi să urmezi o cură de cel puţin o săptămână. Smoothie-urile care conţin iaurt pot înlocui o masă şi sunt indicate dimineaţa, cele verzi pot fi băute şi la prânz sau seara.
Smoothie cu struguri şi pere
E un suc plin de antioxidanţi şi vitamine, care te ajută să ai o inimă sănătoasă. Strugurii (nu vinul) au foarte multe beneficii pentru sănătate. Sunt o sursă bună de vitamina A, K, C şi B6, ajută la scăderea şi reglarea tensiunii arteriale, reglează sistemul digestiv, te ajută să ai o piele fină şi reduc riscul de diabet. În combinaţie cu kiwi, portocale şi pere, strugurii pot fi un antioxidant minune, o sursă extraordinară de fibre şi proteine care te poate ajuta înainte de un antrenament la sală sau doar pentru a începe ziua cât mai fresh. Pentru un suc, vei folosi: 2 bucăţi kiwi, 2 căni de boabe de struguri albi, o portocală, o pară, 250 ml apă şi un praf de sare.