Sufleu de spanac cu brânză
Ultima actualizare:
Ingrediente
4 ouă
5 linguri unt
2 linguri parmezan
1 căţel de usturoi
4 linguri făină
250 ml lapte
500 g spanac congelat
150 g brânză tare rasă
sare
piper
Preparare
Decongelezi spanacul și-l lași la scurs. Ungi formele de brioșe cu 1 lingură de unt și pui parmezan. Topești restul de unt într-o tigaie, asezonezi cu sare și piper după gust, adaugi spanacul și usturoiul zdrobit. După ce spanacul nu mai lasă zeamă, adaugi făina și laptele. Lași să dea câteva clocote, după care stingi focul. Încorporezi brânza și gălbenușurile unul câte unul. Bați albușurile spumă tare și le adaugi în compoziție, amestecând ușor. Umpli formele și le dai la cuptor, încălzit în prealabil, 30 de minute.