Supă de usturoi (de post) - Daniela Andrei
INGREDIENTE
Ne sunt necesare următoarele ingrediente: o căpăţână de usturoi, o mâna de ciuperci, 1 litru de apă, 2 linguri cu vegeta (neapărat preparată în casă), o lingură cu amidon, două linguri cu ulei, sare după gust, busuioc proaspăt, bruschette pentru servit;
Pentru bruschette ne sunt necesare:
2 ciuperci potrivite, 4 pâinici mici (de casă), câţiva căţei de usturoi, 2 linguri cu ulei de măsline, o linguriţă cu busuioc proaspăt tocat;
Pentru a pregăti supa procedăm astfel:
Tocăm ciupercile mărunt (desigur, după ce au fost bine spălate) şi le rumenim uşor într-o cratiţă în care am adăugat cele două linguri cu ulei. Usturoiul se trece prin presă şi se pune peste ciuperci. Se prăjeşte 2-3 minute, având grijă să nu se ardă. Se adaugă apoi supă de legume (preparată din apă şi cele două linguri cu vegeta), se sărează după gust şi se continuă fierberea până ce începe să dea într-un clocot mic. Amidonul se desface într-o ceşcuţă cu apă şi se adaugă peste supă, continuându-se fierberea pentru încă 10-15 minute aproximativ. Între timp se pregătesc feliile de bruschette. Feliem pâinicile şi le coacem pe ambele părţi. La fel procedăm şi cu ciupercile. Le stropim cu ulei de măsline şi le frecăm cu usturoi. Presăram busuiocul proaspăt tocat şi aşezăm feliuţele de ciuperci fripte. Supa se serveşte fierbinte, alături de bruschette. Poftă bună! O zi bună!