Supă de vişine - Monica Marton
Ingrediente:
600 de grame de vişine300 de ml de smântână2 litri de apă5 linguri de zahăro jumătate de baton de vanilieun baton de scorţişoară2 cuişoarezeama de la o jumătate de lămâie2 linguri de amidon sau 3 de făinăun praf de sare
Preparare:
Spălaţi vişinele şi le scoateţi sâmburii. Puneţi apa la fiert, adăugaţi un praf de sare, vişinele, batonul de scorţişoară, zahărul şi le lăsaţi să fiarbă 10 minute, apoi, adăugaţi zeama de la o jumătate de lămâie, cele două cuişoare măcinate şi lăsaţi compoziţia să mai fiarbă încă 5 minute. Când vişinele sunt fierte, opriţi focul şi scoateţi batonul de scorţişoară din supă. Într-un bol amestecaţi smântâna cu amidonul şi miezul de la batonul de vanilie. Puneţi acest amestec în oală şi mai fierbeţi supa 5 minute. Opriţi focul, lăsaţi supa să se răcorească câteva ore pentru a se desăvârşi şi înmiresma. Vă recomand să o serviţi rece, dacă aveţi răbdarea necesară să aşteptaţi să se răcorească! Poftă bună!