Tartă cu brânză de capră - Albert Daniel - Bertoni
Ingrediente:
- 200 gr făină-100 gr unt- 4 linguri iaurt- un praf de sare- 1 kg brânză de capră- 3 ouă- 1 legătură mărar verde- piper- 50 gr cașcaval răzuit- 2,3 linguri smântână- 2 linguri pesmet- 10-12 roșii cherry
Preparare:
Din făină, unt, un praf de sare și iaurt se frământă un aluat de consistență elastică, se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru 30 minute. După aceea se întinde o foaie ce se va așeza într-o formă de tartă cu diametrul de 26-28 cm. Se înțeapă cu furculiță din loc în loc, și deasupra se distribuie uniform pesmetul.Brânza se sfărâmă și se amestecă cu ouăle bătute, piper măcinat, mărarul tocat, cașcavalul răzuit și smântâna. Compoziția se toarnă în tavă, peste foaia de aluat, iar deasupra se vor așeza roșiile cherry.Se introduce în cuptorul fierbinte pentru 40 de minute.