Tartă cu ficăței de pui
Ingrediente:
Pentru aluat:
350 g făină
170 g unt
4 linguri smântână
1 ou
2 linguri apă rece
sare
Pentru umplutură:
500 ml lapte
200 g ficăței
1 ceapă
3 căței usturoi
½ piept de pui fript
100 g ciuperci
3 ouă
3 linguri ulei
sare
piper
1 ou pentru uns.
Preparare:
Amesteci făina cu untul rece tăiat cubulețe până când obții o compoziție sfărâmicioasă. Adaugi smântâna rece, oul, apa și un praf de sare și omogenizezi. Înfășori aluatul în folie alimentară și-l dai la rece 30 de minute. Speli ficățeii și îi ții în lapte o oră, îi scurgi și-i tai bucăți. Încingi uleiul, călești ceapa tocată până când devine sticloasă, pui ciupercile spălate și date prin mașina de tocat, ficățeii, condimentezi cu sare și piper după gust și lași pe foc până când scade zeama. Adaugi cățeii de usturoi pisați și mai ții pe foc 2 minute, apoi dai deoparte și ţii la răcorit. Amesteci compoziția cu pieptul de pui tăiat cubulețe, ouăle și omogenizezi. Împarți aluatul în jumătate și întinzi două foi. Pui prima foaie în tavă, așezi compoziția, o nivelezi și adaugi a doua foaie. Ungi tarta cu ou și o ții le cuptor până când se rumenește. O decorezi după imaginație.