Tartă cu ficăței de pui


    Tartă cu ficăței de pui
Tartă cu ficăței de pui

Ingrediente:

Pentru aluat:

350 g făină

170 g unt

4 linguri smântână

1 ou

2 linguri apă rece

sare

Pentru umplutură:

500 ml lapte

200 g ficăței

1 ceapă

3 căței usturoi

½ piept de pui fript

100 g ciuperci

3 ouă

3 linguri ulei

sare

piper

1 ou pentru uns.

Preparare:

Amesteci făina cu untul rece tăiat cubulețe până când obții o compoziție sfărâmicioasă. Adaugi smântâna rece, oul, apa și un praf de sare și omogenizezi. Înfășori aluatul în folie alimentară și-l dai la rece 30 de minute. Speli ficățeii și îi ții în lapte o oră, îi scurgi și-i tai bucăți. Încingi uleiul, călești ceapa tocată până când devine sticloasă, pui ciupercile spălate și date prin mașina de tocat, ficățeii, condimentezi cu sare și piper după gust și lași pe foc până când scade zeama. Adaugi cățeii de usturoi pisați și mai ții pe foc 2 minute, apoi dai deoparte și ţii la răcorit. Amesteci compoziția cu pieptul de pui tăiat cubulețe, ouăle și omogenizezi. Împarți aluatul în jumătate și întinzi două foi. Pui prima foaie în tavă, așezi compoziția, o nivelezi și adaugi a doua foaie. Ungi tarta cu ou și o ții le cuptor până când se rumenește. O decorezi după imaginație.

mihai voropchievici 1 jpeg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
FotoJet (11) jpg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
horoscop 18 noiembrie jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
image
image
image
image
image
image
mihai voropchievici 1 jpeg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
horoscop 18 noiembrie jpg
Tinere imbracate la moda - fashion - branduri de lux - haine FOTO Shutterstock
jenna ortega (1) jpg
monica belluci si deva