Tartă cu mazăre si brânză
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g făină
125 g unt
1 ou
1 praf sare
1-2 linguri apă rece
Pentru umplutură:
200 g brânză telemea rasă
250 g mazăre opărită și scursă
100 g smântână
2 ouă
2 linguri amidon
1 ceapă
1 ardei gras roșu
frunze de busuioc
sare
piper.
Preparare:
Pentru aluat, cerni făina și adaugi untul tăiat cuburi. În mijloc pui un ou, 1-2 linguri de apă rece, sare și frămânți până obții o cocă omogenă. O înfășori într-o folie alimentară și dai la frigider o oră. Ardeiul și ceapa le tai și le amesteci cu brânza, ouăle bătute, smântâna și amidonul. Adaugi mazărea și presari sare și piper, după gust. Presari făină pe o planșetă, întinzi aluatul și îl așezi, inclusiv pe margini, într-o formă tapetată. Torni umplutura și dai la cuptorul încins 45 de minute sau până când se rumenește. O servești, dacă vrei, cu frunze de busuioc.