Tartă cu mere. Rețeta franțuzească a Andreei Esca
Ultima actualizare:
În sezonul în care merele românești sunt vedetele, Andreea Esca vine în întâmpinarea pofticioșilor cu o rețetă de tarte tatin sau tartă franțuzească cu mere. Iată de ce aveți nevoie și cum se pregătește.
Ingrediente și mod de preparare tarte tatin
- Pentru aluat: 300 gr făină, 150 gr unt bun, gras, tăiat cubulețe și lăsat un pic să se înmoaie, un vârf de cuțit de sare și 80 ml de apă (sau lapte călduț). Amestecați făina cu sarea, apoi puneți bucățelele de unt și începeți să le frământați cu buricele degetelor, până se contopesc total cu făina. Nu vă speriați că se fărâmițează, puneți repede apa sau laptele, câte puțin, până vi se leagă și puteți forma o minge. O lăsați în frigider până e gata conținutul, a povestit Andreea Esca pe site-ul revistei sale, AList Magazine.
- Merele se curăță de coajă și se taie în sferturi sau chiar în bucăți mai mici. Apoi, faceți caramelul în cratiță topind 170 gr de zahăr la care adaugați 50 grame de unt. În caramel așezați bucățile de măr cum se vede în foto, și mai puneți deasupra 30 gr de zahăr și 30 g de unt în bucățele. Așezați peste mere coca pe care ați scos-o de la frigider și ați întins-o în prealabil pe o foaie de copt.
- Băgați 40 de minute la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade. Dacă vă place mai rumenită, o mai lăsați. După ce scoateți din cuptor tarta o lăsați 1o minute să se răcească un pic și o răsturnați. Serviți cu smântână sau cu înghețată de vanilie.