Tartă cu mere și brânză
Ingrediente:
Pentru blat:
270 g făină
2 ouă
125 g unt
3 linguri zahăr
1 lingură griș
Pentru umplutură:
500 g brânză de vaci
3 ouă
5 mere
2 linguri făină
100 g zahăr alb
5 linguri zahăr brun
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri fulgi de migdale
merișoare
Preparare:
Pentru blat, bați ouăle cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă. Încorporezi untul la temperatura camerei, apoi făina și frămânți până când se omogenizează. Înfășori aluatul în folie și-l ții la frigider o oră. Mixezi brânza de vaci bine scursă cu zahărul alb, adaugi ouăle, făina și esența de vanilie. Întinzi aluatul, inclusiv pe margini, într-o formă rotundă cu pereți detașabili. Îl înțepi din loc în loc și presari grișul. Torni umplutura de brânză peste blat. Speli merele, le scoți cotorul și cutia de semințe, le așezi întregi în tavă și pui în fiecare câte o lingură cu zahăr brun. Dai tava la cuptor 50-60 de minute. După ce s-a răcorit, așezi în fiecare măr bobițe de merișoare și presari peste tartă fulgi de migdale prăjiți.