Tartă cu prune – Elena Angheluţă
Ingrediente pentru aluat
250 g făină
125 g unt
1 ou
50 g zahăr pudră
1 lingură de lapte
Într-un bol vom adaugă toate ingredientele şi vom frământă uşor cu degetele până se încorporează făina cu restul de ingrediente şi compoziţia devine nisipoasă. Dacă ţi se pare că aluatul nu se leagă atunci adaugi şi lingură de lapte. Când e gata îl vom pune în folie şi îl dăm la frigider pentru 30 minute. Tava pentru tarta am uns-o cu puţin unt. Pe masa de lucru presurăm puţină făină şi întindem uşor foaia când credem că e gata întinsă sucim aluatul pe sucitor şi o aşezăm frumuşel în tăviţă. Vom elimina surplusul şi o înţepăm cu furculiţa.
250-300 gr prune
50 gr unt
2 linguri zahăr pudră
un praf de scorţişoară şi puţină esenţă de vanilie
Prunele au fost spălate şi tăiate în felii le vom aşeza în tavă cât de frumos putem, din unt şi zahăr am făcut un sos pe care l-am turnat pestre prune sosul fiind fierbinte. Cuptorul e pregătit aşa că vom da tarta la cuptor pentru 25-30 minute la foc potrivit.