Tartă cu vişine - Ştefan Cristian Mânz
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- 500 g vişine
- 250 ml lapte
- 90 g făină
- 4 ouă
- 125 gr zahăr
- 50 ml ulei
- un praf de sare
Pentru decor:
- 50 g zahăr pudra
- 50 r zahăr vanilat
Mod de preparare:
Vişinele se spală şi li se scot sâmburii, iar laptele se fierbe şi se lasă la răcit. Ouăle se bat ca pentru omletă, se adaugă zahărul şi sarea şi se amestecă bine. Se pune făina, se amestecă, apoi uleiul, se amestecă şi într-un final laptele călduţ. Se toarnă aluatul într-o formă puţin unsă, se aşază vişinele date prin puţină făină şi se coace 40 de minute. Se lasă să se răcească în formă, apoi se taie şi se serveşte cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.