Tartine cu pastă de avocado şi bacon crocant – Elena Harabagiu
Ingrediente:
- o bucată avocado
-3 căţei de usturoi
-zeamă de la o lămâie
-100 g smântână
sare, piper
-100 g bacon crocant
-100 g ardei kapia
-100 g biscuiţi cu seminţe
-50 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Mai întâi tăiem avocado în jumătate, apoi îi scoatem sâmburii folosind un cuţit bine ascuţit. Apoi, cu o lingură, scoatem miezul de avocado şi îl punem în blender. Adăugăm uleiul de măsline, usturoiul, zeamă de lămâie. Amestecăm până avem o pastă. Adăugăm apoi smântână şi omogenizăm. Ardeiul kapia îl tocăm mărunt şi îl adăugăm în pastă de avocado.Potrivim gustul cu sare şi piper,şi asamblam preparatul. Baconul îl rumenim în tigaie până devine crocant. Pe biscuiţii săraţi cu seminţe, turnăm pastă de avocado, decorăm cu felii de ardei kapia, baconul crocant şi felii subţiri de lămâie. Poftă bună !