Tocană de ciuperci (hulughite) – Brînduşa Aluculesei
Ingrediente:
-1 kg hulughite, gata fierte şi tăiate mărunt,
-3 cepe,
-2 gogoşari,
-2 ardei kapia,
-500 gr.roşii,
-1 căciulie de usturoi,
-1 linguriţă maggi secretul gustului cu gust intensavor de legume,
-1 ardei iute,
-sare după gust,
-3-4 linguri ulei,
-2 vinete long purple.
Mod de preparare:
Se curaţă ceapa, se toacă şi se pune la prăjit cu puţin ulei, se adaugă ardeii kapia şi gogoşarii tocaţi mărunt, puţin maggi secretul gustului şi se lasă să se pătrundă şi să se întrepătrundă gusturile, apoi se adaugă vinetele tăiate felii şi se mai lasă cam cinci minute, până îşi schimbă culoarea şi vinetele. Apoi se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, ciupercile, o cănită de apă, cam de 100 ml şi se lasă să fiarbă, se mai adaugă sare după gust şi când surplusul de lichid scade este semn că tocana noastră este gata şi se opreşte focul. Se adaugă usturoiul tăiat în felii fine, se amestecă uşor şi se pune un capac, aşa cât să îşi facă de cap usturoiul în tocană. Pentru cine doreşte să fie şi puţin picant, se mai adaugă un ardei iute tăiat în felii fine. Să aveţi poftă dragilor!