Tocăniţă de cartofi cu cozi de porc – Mădălina Radu
Ingrediente:
un kg şi jumătate de cartofi
500 g cozi de porc
o cutie roşii pasate
1 ceapă mare
1 ardei gras roşu
2 linguriţe boia dulce
1 vârf cuţit boia iute,paprika
3 foi de dafin
1/2 legătură pătrunjel
1 lingură ulei
sare, piper negru
Mod de preparare
Se crestează cozile. Se prăjesc în uleiul încins până se rumenesc uşor pe toate părţile şi îşi lasă parte de grăsime. Se scot pe o farfurie. În grăsimea rămasă se adaugă ceapa şi ardeiul tocate mărunt. Se călesc la foc mic timp de 10 minute, până sunt foarte moi. Se pun costiţele înapoi în oală, se adaugă sare după gust şi se acoperă cu 1.5 l apă. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 1 oră (sau până încercaţi o codiţă cu furculiţa şi carnea se desprinde uşor de pe os).Se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Se condimentează. Trebuie să fie suficientă apă în oală cât să acopere cartofii. Dacă nu este destulă, adăugăm puţină apă fierbinte cât să cuprindă cartofii. Se fierbe 40 minute, se verifică cartofii din când în când, dacă au fiert, apoi adăugăm cutia de roşii pasate! La final, se pune pătrunjelul tocat mărunt! Noi am servit această mâncărică delicioasă cu murături!