Tort aromat cu mousse de fructe de pădure – Felicia Vanea

Ultima actualizare:

    Tort aromat cu mousse de fructe de pădure
Tort aromat cu mousse de fructe de pădure

Blat alb:

6 ouă

8 linguri zahăr

8 linguri făină

2 linguri ulei

1 lingură apă rece

1 plic praf de copt

Preparare

Separăm ouăle, albuşurile le mixăm spumă tare. Gălbenuşurile le amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, uleiul şi apa şi le mixăm până devin cremoase şi îşi dublează volumul. Peste crema de gălbenuşuri adăugăm făină cu praful de copt şi amestecăm bine, apoi adăugăm albuşurile bătute, amestecând cu o spatulă de jos în sus.

Turnăm compoziţia într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi punem în cuptorul încins în prealabil, în jur de 30-35 minute. Blatul îl scoatem pe un grătar şi îl lăsăm să se răcească, apoi îl tăiem în 2 felii.

200 g fructe de pădure

350 ml frişcă

120 g zahăr

8 g gelatină 

Preparare

Hidratăm gelatina  în apă rece pentru 10 minute. Punem fructele de pădure cu zahărul într-o cratiţă mică, la foc mic până ce se topeşte zahărul. Amestecăm continuu şi trebuie să avem grijă să nu fiarbă. Dăm de pe foc şi mixăm fructele, apoi piureul de fructe îl strecurăm pentru a elimina seminţe/samburi. Punem piureul de fructe din nou pe foc pentru 4 minute, doar pentru a-l încălzi bine, fără să fiarbă. Îl dăm de pe foc şi adăugăm peste el gelatină şi amestecăm până se încorporează şi gelatină,apoi lăsăm la răcit. Mixăm frişcă, apoi o adăugăm peste pireul de fructe şi amestecăm. 

Mousse de ciocolată albă:

300 g ciocolată albă

400 ml smântână pentru frişcă

10 g gelatină

Gelatina o hidratăm în apă rece, timp de 10 minute. Ciocolată o rupem bucăţele mici şi peste ea turnam jumătate din cantitatea de smântână pentru frişcă şi topim la foc mic, fără să dea în clocot. Dăm la o parte şi lăsăm să se răcească puţin, şi încorporăm şi gelatină. Dăm la rece până crema de ciocolată se răceşte foarte bine şi începe să se întărească.

Restul de smântână pentru frişcă o mixăm bine până devine pufoasă. Crema de ciocolată albă se mixează puţin, apoi  adăugăm frişcă bătută şi o încorporăm amestecând uşor cu o spatulă.

Decor:

aşchiuţe de ciocolată albă/ ciocolată cu lapte

fructe de pădure, căpşuni

1 pliculeţ Tort Gelee roşu

Asamblăm tortul aşa:

Prima felie o însiropăm cu suc de compot de ananas/mandarine/piersici, apoi adăugăm mousse de fructe de pădure, felia a doua de tort însiropată şi mousse de ciocolată albă. Pe marginile tortului ungem cu puţin mousse de ciocolată albă şi tapetăm cu aşchiuţe de ciocolată albă/ciocolată cu lapte, iar la partea de sus presăram fructe de pădure şi căpşuni peste care turnam 1 Pliculeţ de Tort Gelee roşu, preparat conform instrucţiunilor de pe plic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net