Tort buburuză - Stela Predescu
Ingrediente: Blatul: 7 ouă, 14 linguri de zahăr, 7 linguri ulei, 14 linguri făină.
Umplutura: 500 g frişcă, 300 g brânză dulce, o cutie compot de ananas.
Glazura: o budincă de vanilie, o cană suc din compot de prune, ciocolată menaj.
Mod de preparare:
Ouăle se separă, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi uleiul. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi făina în ploaie (câte o lingură, alternativ), amestecând uşor.
Blatul se toarnă în forma rotundă, se coace iar când este rece se taie în două.
Preparăm frişca şi o amestecăm cu brânza dulce. Putem adăuga opţional 3 linguri de zahăr pentru a fi suficient de dulce.
Pregătim o cratiţă adâncă pe care o tapetăm cu folie. Aşezăm o parte din umplutură, blatul, iar umplutură, fructe, apoi partea următoare de blat.
Lăsăm la frigider 5 ore după care răsturnăm tortul şi îl ornăm cu glazura obţinută din budincă şi compot.
Va rezulta o glazură roşie pe care o aşezăm astfel încât să imităm o buburuză. Cu ciocolata figurăm capul şi petele buburuzei. Picioarele pot fi nişte stiksuri.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!