Tort cu cocos și portocale

Ultima actualizare:

    Tort cu cocos și portocale
Tort cu cocos și portocale

Ingrediente: 

Pentru blat:

3 ouă

6 linguri apă

9 linguri zahăr

9 linguri făină

1 praf de copt;

Pentru cremă:

5 ouă

1 esenţă vanilie

250 g zahăr

500 ml lapte

250 ml frişcă lichidă

2 pliculeţe gelatină

75 g zahăr vanilat;

Pentru decor:

2 portocale

2 linguri zahăr

felii de lămâie

100 g nucă de cocos.

Preparare: 

Tai portocalele felii, le dai prin zahăr şi le laşi câteva ore deoparte, până îşi lasă siropul. Baţi albușurile spumă, apoi adaugi apa, treptat, şi zahărul, pe rând, mixând până obții o compoziție tare. Încorporezi unul câte unul gălbenuşurile şi făina cu praful de copt, în ploaie şi mixezi totul. Coci într-o formă rotundă. Lași blatul la răcit. Pentru cremă, amesteci ouăle cu zahărul şi laptele pe baie de aburi până capătă consistența unei smântâni. Prepari gelatina și o combini cu crema caldă şi o dai la rece. Bați frișca cu zahărul vanilat până se îngroaşă, apoi o încorporezi uşor în crema rece. Tai blatul în trei părți, le însiropezi cu sucul lăsat de portocale și le ungi cu cremă. Îmbraci tortul cu cremă și presari nucă de cocos. La final, îl decorezi cu feliile de portocale și de lămâie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
skynews brad pitt pitt 6234765 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
peste carne istock jpg
horoscop jpg
horoscop octombrie jpg
ciorba post legume ciuperci jpeg
Turta dulce  Sursa foto shutterstock 2229741705 jpg
Odihnă, flori, somn jpg
1 sprancene 564737872 jpg jpeg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net