Tort cu cremă de ciocolată - Cercel Alina Olimpia
Ingrediente:
Pentru aluat: 400 g de aluat pentru foietaj (congelat), 1 lingură rasă cu zahăr pudră.
Pentru cremă: 10 pișcoturi de șampanie, 2 plicuri cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată, 500 ml lapte, 6 linguri rase cu zahăr pudră.
Pentru însiropare: 150 ml lapte, 1 linguriță esență de cafea.
Mai aveți nevoie de: tavă de copt sau formă de tort rotundă (diametru de 26 cm).
Mod de preparare:
Pasul 1
Aluatul se lasă la decongelat timp de 15 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Din foaia de aluat se decupează un cerc cu diametru de 26 de cm, pentru blat. Restul foii se taie în bucățele mici de formă oarecare. Se așează blatul în tava unsă, apoi se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță.
Se introduce tava în cuptor și se coace. Separat se coc restul de bucățele de aluat.
Pasul 2
Blatul răcit se așează într-o formă pentru copt cu inel detașabil.
Cuptor electric: 200°C
Cuptor cu aer cald: 180°C
Cuptor cu gaz: treapta 4
Timp de coacere: cca. 15 minute
Pasul 3
Crema de prăjituri se prepară cu zahăr și lapte conform instrucțiunilor de pe plic.
Pasul 4
Pișcoturile se înmoaie în laptele amestecat cu esența de cafea, apoi împreună cu crema pentru prăjituri se repartizează în straturi alternative peste blat (un rând de pișcoturi, un strat de cremă și se continuă tot așa până la epuizarea cantităților).
Pasul 5
Bucățile de foietaj se așează deasupra și se apasă ferm ca să pătrundă puțin în cremă. Tortul se păstrează în frigider timp 4 ore.
Sfat: Înainte de servire, peste tort se presară zahăr pudră și se scoate marginea formei de tort.