Tort de bezea
Ingrediente:
Pentru blat:
5 albușuri
200 g zahăr
1 praf de sare
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguri amidon
Pentru cremă:
300 ml lapte
3 gălbenușuri
4 linguri zahăr
2 linguri amidon
100 g ciocolată neagră
1 praf de sare
50 g frișcă
zmeură
Preparare:
Dai drumul la cuptor și tapetezi o tavă. Desenezi pe foaia de copt trei cercuri de dimensiuni egale. Bați albușurile spumă tare cu sarea, adaugi zeama de lămâie, zahărul și amidonul. Pui bezeaua cu lingura în cele trei cercuri, având grijă să fie în cantități egale. Dai blatul la cuptor aproximativ o oră și jumătate. Îl lași la răcit în cuptor, fără să deschizi ușa. Pentru cremă, pui laptele pe foc. Separat, freci gălbenușurile cu zahărul și sarea. Când capătă o consistenţă cremoasă, încorporezi amidonul și torni 3-4 linguri de lapte fierbinte. Omogenizezi și adaugi gălbenușurile în lapte. Ții pe foc, amestecând până când se îngroașă crema. O dai deoparte și adaugi ciocolata ruptă bucăți. Amesteci până când se dizolvă și se omogenizează. O lași la răcit. Pui prima foaie de bezea pe un platou, întinzi jumătate din cremă, a doua foaie, restul de cremă și ultima foaie. Decorezi cu frișca bătută și cu zmeură.