Tort de îngheţată
Câştigătoarea noastră se numeşte Anca Elena Voicu. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente:
3 gălbenuşuri
3 linguri zahăr
1 vârf de linguriţă sare
500 ml lapte călduţ
500 ml frişcă lichidă
50 g ciocolată cu lapte
50 g ciocolată amăruie
dulceaţă de căpşuni;
Pentru decor:
50 g ciocolată cu lapte
1 lingură cu lapte
alune nesărate
3 foi de napolitană
rulouri umplute cu cremă.
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi un praf de sare, pe baie de abur, până se albesc. Torni încet laptele cald, bătând crema cu telul pentru a o face mai spumoasă şi aerată. Amesteci astfel până se îngroaşă un pic. Dai deoparte şi torni jumătate din compoziţie în alt vas, în care pui ciocolată cu lapte şi amăruie, amestecând repede ca să se topească. Laşi la răcit. Separat, se bate frişca lichidă. Baţi un pic cu mixerul crema de ouă rămasă deocamdată albă, încorporezi treptat frişca şi mai baţi un pic cu mixerul, la viteză mică. Procedezi la fel şi cu cea de ciocolată. Decupezi din foile de napolitană 3 cercuri: unul va fi baza, unul va separa aromele de îngheţată şi ultimul va fi capacul. Pui folie alimentară într-o tavă rotundă, aşezi cercul de napolitană, torni crema de ciocolată şi dai la congelator. Separat, pentru îngheţata de căpşuni, pui dulceaţă de căpşuni în crema de ouă rămasă albă. După ce s-a închegat cât de cât îngheţata de ciocolată, o scoţi din congelator, adaugi al doilea cerc de napolitană, torni şi îngheţata de căpşuni şi dai din nou la congelator. Pentru glazură, topeşti cam 50 g ciocolată cu lapte în puţin lapte sau pe baie de abur. Scoţi îngheţata din congelator, adaugi al treilea cerc din napolitană şi peste el torni ciocolata topită. Decorezi cu alune nesărate mărunţite cu cuţitul şi rulouri din napolitană umplute cu cremă.