Tort diplomat cu blat pufos – Felicia Vanea
5 linguri zahăr
5 ouă
3 linguri ulei
5 linguri făină
1 praf copt
Pentru cremă:
3 ouă
400 ml frişcă lichidă
1 cană lapte
15g gelatină
6 linguri zahăr
fructe - struguri, portocale, ananas, mere, kiwi
Blat:
Albuşurile se mixează, adăugând uşor zahărul. Adăugăm gălbenuşurile, uleiul şi făina în care am amestecat şi praful de copt. Ungem o formă rotundă, cu inel reglabil, cu unt şi o tapetăm cu făină, turnăm compoziţia şi dăm la cuptor, 40 minute, foc mediu.După ce s-a copt, lăsăm blatul să se răcească, apoi îl tăiem în 2 felii.
Cremă:
3 ouă le mixăm bine cu zahărul, laptele, punem pe foc şi amestecăm continuu până când rezultă o cremă de consistenţa unei smântâni groase. Dăm la o parte pentru a se răci. Gelatina o punem la hidratat în câteva linguri de apă sau în compot pentru câteva minute, apoi o adăugăm peste crema călduţă. Mixăm bine frişca şi o amestecăm cu cremă. Forma în care am copt blatul, o tapetăm cu folie alimentară şi punem o foaie de blat, o însiropăm, apoi punem ananas tocat, turnăm o parte din cremă. Continuăm cu cealaltă foaie de blat însiropat, fructe şi cremă.
Dăm la frigider pentru câteva ore, după care scoatem tortul din formă, îndepărtăm folia transparentă şi ornăm cu ananas, portocale, struguri, felii de mere, kiwi şi floricele din frişcă. Mai lăsăm tortul la rece, câteva ore.