Tort Krantz – Iulia Negrilă
Ultima actualizare:
Ingrediente:
7 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri făină, 2 linguri ulei, 2 pachete de unt fără sare;
Preparare:
1. Blatul se face din cele 7 ouă la care se adaugă zahărul, uleiul, făina.
2. Se pune la cuptor într-o tavă îmbrăcată în hârtie de copt pentru 45 de minute. Între timp pregătim siropul din 2 căni de zahăr şi o cană de apă.
3. Se fierbe până ce s-a dizolvat zahărul şi se adaugă esenţă de rom şi se dă la rece. A doua zi se taie blatul şi se însiropează apoi se pune intercalat crema făcută din cele 2 pachete de unt cu o cană de zahăr farin.
4. Se asamblează tortul după care se pune glazura din caramel făcută dintr-o cană de zahăr topit şi o mâna de nuci sau alune.
5. Se îmbracă tortul cu aceea glazură şi se ornează după gust. Poftă bună !