Tort trio de ciocolată - Elena Ghiţă
Ultima actualizare:
Blat:
65 g făină cernută
120 ml. lapte bătut
60 g zahăr
60 g unt
20 g cacao
1 ou
1 vf. sare
1/2 linguriţă bicarbonat sodiu
Mousse ciocolată amăruie:
300 g ciocolată amăruie
250 ml smântână pentru frişcă
50 ml apă rece
40 g unt
5 g gelatină
Mousse ciococolată cu lapte:
300 g ciocolată cu lapte
250 ml smântână pentru frişcă
50 ml apă rece
40 g unt
5 g gelatina
Mousse ciocolată albă
300 g ciocolată albă
250 ml smântână pentru frişcă
50 ml apă rece
40 g unt
10 g gelatină
Preparare
Se amesteca ingredientele de la blat şi se bagă la cuptor pentru 20 de minute.
Mousse-urile după preparare se ţin la congelator pentru 20 minute ca să se întărească gelatina şi se pune stratul următor şi tot aşa toate 3 peste blat. La final se bagă în frigider până a doua zi. Eu am decorat cu flori decor de pufuleţi!