Trucuri pentru a marina perfect carnea de miel. Trei reţete de marinadă pentru o friptură care se topeşte în gură

Ultima actualizare:

    Marinarea poate fi scurtă, de 1-2 ore,  sau lungă, între 6 şi 24 de ore @shutterstockclickpentrufemei.ro
Marinarea poate fi scurtă, de 1-2 ore, sau lungă, între 6 şi 24 de ore @shutterstockclickpentrufemei.ro

Friptura de miel este unul dintre preparatele tradiţionale nelipsite de pe masa de Paşte. Pe lângă o carne de calitate, extrem de important este şi procesul de marinare, pentru a avea în farfurie o friptură fragedă, aromată, cu un gust excepţional. De ce este marinarea atât de importantă pentru carnea de miel?

Marinarea este o tehnică veche, folosită iniţial pentru a conserva mai mult timp carnea, într-o perioadă în care nu existau frigidere. În prezent, tehnica se foloseşte pentru tipuri de carne cu o durată mai lungă de gătire (vită, oaie, miel), însă este recomandată şi pentru tipuri de carne fadă, cum ar fi cea de pui sau curcan.

Ce face marinarea? Frăgezeşte carnea şi o infuzează cu aromele condimentelor, iar rezultatul e o friptură savuroasă, care se topeşte în gură. Carnea de miel, în special tradiţionala friptură de Paşte, este de obicei marinată înainte de a fi gătită, în bucătăria românească.

Citește continuarea aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
peste pixabay jpg
sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net