Uite cum alegi şi găteşti corect pastele! Rețetă ca să le faci acasă

Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din lume sunt pastele. Deşi, la prima vedere, par a fi uşor de preparat, există câteva lucruri de care trebuie să ţii cont pentru a obţine paste perfect gătite.

Sunt 3 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi pastele: mărimea, forma şi textura. Pastele mai mici, cum sunt tăiţeii, sunt perfecte pentru supe şi ciorbe, în timp ce macaroanele sau pastele scoici sunt recomandate pentru salate. Pastele cu striaţii, cum sunt penelle ori ditalini, se potrivesc cu sosuri mai grase, cum sunt cele care conţin smântână, ulei de măsline sau brânză topită, în timp ce pastele lungi sau fine, de exemplu farfallele, spaghetele ori tagliatellele, sunt bune cu sos de roşii sau cu sos ragu. 

În primul rând, adaugă sare în apa în care fierb pastele. Nu te zgârci cu cantitatea adăugată, ci, dimpotrivă, apa trebuie să fie foarte sărată înainte să pui pastele. Acestea nu se sărează după ce au fiert, deoarece nu vor mai avea un gust la fel de bun. Evită să pui ulei în apă. Chiar dacă va preveni lipirea pastelor, nici sosul nu se va prinde de ele. O altă greşeală des întâlnită la prepararea pastelor este folosirea unei cantităţi insuficiente de apă. De regulă, la 450 g de paste se folosesc 5 litri şi jumătate de apă şi se fierb într-o oală cât mai încăpătoare, deoarece acestea se umflă în timpul preparării. 

Găteşte pastele al dente 

Cum îţi dai seama că pastele sunt gata? Cel mai bine e să le guşti. Chiar dacă pe ambalaj scrie timpul recomandat, în funcţie de făina din care sunt preparate, dar şi de temperatura de fierbere, timpul de gătire poate fi mai lung. Scoate din apă o pastă şi las-o să se răcorească înainte să o încerci. Pastele fierte trebuie să fie uşor tari, dar pot fi mestecate cu uşurinţă. Italienii le numesc al dente, adică nu sunt fierte în exces. Pastele din grâu dur au nevoie de un timp mai îndelungat de fierbere şi au o textură mai gumoasă când sunt gata. Nu spăla pastele cu apă rece după ce le-ai scurs, deoarece vei îndepărta şi amidonul care permite lipirea sosului de paste. Singura excepţie o fac pastele folosite pentru salate. 

Aşa prepari pastele de casă 

Ai nevoie de 300 g făină din grâu dur sau de tip 650, 3 ouă mari, 1 praf de sare. Pui făina, amestecată cu un praf de sare, pe masă, faci o adâncitură în mijloc şi adaugi ouăle. Le baţi cu o furculiţă ca pentru omletă, apoi începi să adaugi, treptat, făina de pe margini peste ele. Frămânţi 15-20 de minute, până când se omogenizează, iar aluatul este ferm. Îl înfăşori în folie şi-l dai la frigider, o oră. Presari făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi aluatul cu sucitorul până obţii o fâşie foarte subţire. Le porţionezi după preferinţă, apoi le amesteci cu puţină făină pentru a nu se lipi unele de altele. Din acest aluat se pot face şi foi de lasagna. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net