Spargem mituri! de ce nu e corect ca femeia să intre prima într-un local?

Chiar dacă societatea a evoluat, iar atitudinea și felul în care comunicăm s-a schimbat, bunele maniere nu se vor demoda niciodată. Totuși există mereu confuzii cu privire la anumite gesturi, când vine vorba de eticheta socială dintre bărbați și femei. Hai să vedem care este comportamentul corect în cele mai frecvente situații. 

image
Spargem mituri! de ce nu e corect ca femeia să intre prima într-un local?

Cine intră primul într-un local, bărbatul sau femeia? 

Atunci când un cuplu merge într-un local, cel mai mare mit este acela că bărbatul trebuie să deschidă ușa și s-o lase pe partenera sa să intre prima. Acest gest este unul incorect. Bărbatul va deschide primul ușa și va intra primul în local, ținând ușa deschisă doamnei sau domnișoarei ce-l însoțește pentru a-l urma înăuntru. Care este explicația acestui gest? Este de datoria bărbatului ca atunci când merge cu partenera într-un loc să intre primul pentru a se asigura că nu există pericole și abia apoi va fi urmat de femeia de lângă el. 

Bărbatul va trage scaunul partenerei la restaurant

Dacă vă aflați într-un restaurant, bărbatul va trage scaunul pe care urmează să stea partenera și o va ajuta să se așeze. Desigur, acest gest nu are nicio legătură cu faptul că doamna sau domnișoara respectivă ar fi incapabilă să ia loc singură, ci este un act de atenție și grijă a bărbatului față de ea. 

Scoateți-vă șapca sau căciula când sunteți în interior

Este necesar să vă scoateți pălăria, șapca, sau orice alt accesoriu vestimentar ce vă acoperă capul atunci când vă întâlniți cu cineva în interior. Șepcile sau căciulile au fost făcute pentru a vă proteja capul de anumite intemperii din natură, prin urmare sunt inutile în interior, mai ales dacă vă aflați într-un local, cum ar fi un bar sau un restaurant. 

Cum ne comportăm când luăm masa

Bunele maniere atunci când luați masa sunt absolut esențiale, de aceea ai grijă să folosești mereu furculița și cuțitul atunci când servești felul doi și să nu ții coatele pe masă. De asemenea, șervetul de masă, nu se așază niciodată la gât, precum ar face-o un copil, ci se așează întotdeauna în poală. Au grijă să nu sorbi sau să sufli în supă/ciorbă, indiferent cât de fierbinte este. Cel mai bine este să mesteci ușor mâncarea prea fierbinte, până când se mai răcește.

Nu sta cu ochii în telefon când vorbești cu cineva

Nu sta cu ochii în telefon atunci când te întâlnești cu cineva, fie prieten sau cunoștință formală. Denotă o mare lipsă de respect ca interlocutorul să-ți vorbească, iar tu să îți verifici feed-ul de pe Facebook, sau mesajele de pe Instagram. Concentrează-te pe momentul prezent și persoana care se află în fața ta. 

Atenție la acest aspect când dai întâlnire cuiva

Atunci când un bărbat are de gând să-i dea întâlnire unei femei, trebuie să o facă cu câteva zile înainte pentru a-i da timp respectivei doamne sau domnișoare să-și planifice programul. Trăim într-o societate în care fiecare dintre noi are responsabilități, iar timpul este prețios și este necesar să ne organizăm. E bine ca partenerii să stabilească de comun acord o dată și o oră convenabile. 

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
Dorian Popa
FotoJet (1) jpg
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
7CLxHrpITMEJ GI HUhnKNJnM4jyrjqRP riXZOgnFvFAiVRc533CUEhHMgHH MCxNEWudHIA2XnWvdBRXzIAzsZs9NdxvEPKPEnlxgUGUM68jCIuA41fl2LbFplKlQZLMIfBCkEgnd4HYRNCY7tueY
7dk28ju7dQSbDtVJazOYDjc6UwLYbuuqW uSDgTl9Oq9o6KBkEqax4sEGHNYtsO7rYOIB1kscU5M5sZLBkKepARmXjhHiuQ9yo 5tmivtJ nCglmiv9zk0bjGh2R ZCIgywT4  uHIm86Vsc2asOFcE
image png
cub cheating wife png
hororoscop jpg
sursa foto Pexels.com