3 alimente nutritive esențiale pentru corpul tău toamna aceasta

Ultima actualizare:

    Fructele și legumele bogate în vitamine întăresc sistemul imunitar.clickpentrufemei.ro
Fructele și legumele bogate în vitamine întăresc sistemul imunitar.clickpentrufemei.ro

Secretul unui sistem imunitar rezistent constă în obiceiurile zilnice, în special cele pe care le ai cu privire la programul de odihnă și la alimentație.Pentru a te putea bucura de o sănătate de fier consumă zilnic aceste 3 elemente nutritive!

Vitamina B

Din complexul de cele 8 vitamine de tip B, vitamina B12 și acidul folic sunt cele mai cunoscute. Vitamina B12 ajută organismul să transforme mâncarea în energie, îmbunătățește memoria și îți protejează inima, deficiențele fiind asociate cu pierderea memoriei și cu depresia. O poți procura din: ouă, brânză, pește, lapte, iaurt și carne roșie. Acidul folic este esențial în special în perioada sarcinii, la dezvoltarea fătului, dar și pentru prevenirea atacurilor de cord datorită micșorării nivelului aminoacizilor. Îl găsești în alimente precum spanacul, sparanghelul, varza de Bruxelles, fasole și cereale.

Vitamina D

Bună pentru sănătatea sistemului osos și a sistemului imunitar, vitamina D este esențială pentru buna funcționare a organismului tău. Una dintre cele mai importante funcții ale sale este aceea de absorbție a calciului, ajutându-te să ai oase mai puternice. De aseamenea, vitamina D jocă un rol important și pentru întărirea sistemului imunitar.

Află de ce alte elemente nutritive avem nevoie toamna pe clickpentrufemei.ro.

Cele mai bune surse de vitamine

6 alimente bogate în vitamina D

image
image
image
image
image
image
Horoscop jpg
calarasi varza calita un preparat delicios foto gustos.ro
click ro liubov ilchuk rXQTWJFPDn4 unsplash jpg
zodii pixabay jpg
cuplu zodie jpg
bani jpeg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
+ cum să îți alegi parchetul jpg