4 beneficii ale uleiului de măsline

Ultima actualizare:

    Prelungeşte viaţa mobilei din lemn folosind ulei de măsline
Prelungeşte viaţa mobilei din lemn folosind ulei de măsline

Uleiul de măsline poate fi folosit atât ca ingredient în salate sau alte mâncăruri, dar te ajută şi atunci când vrei să faci curăţenie. Iată patru întrebuinţări de care nu ai auzit până acum!

Curăță de grăsime aragazul și cuptorul - Înmoaie un burete de bucătărie non-abraziv în puțin ulei de măsline și freacă suprafața aragazului sau interiorul cuptorului. Petele de grăsime de la mâncarea pe care ai gătit-o se vor înmuia și se vor putea șterge rapid, fără a lăsa urme. Același lucru îl poți face și în ceea ce privește vasele foarte murdare sau caserolele. Apoi, folosește pentru eliminarea totală a petelor de grăsime puțin detergent de vase.

Degresant natural - Deși vorbim despre un ulei, află că uleiul de măsline ajută la curățarea și eliminarea petelor de grăsime și a celor de ulei industrial. Adaugă în uleiul de măsline puțină sare și freacă pata până la dispariția acesteia. Rezultatul te va surprinde.

Curăță și conferă strălucire mobilierului - Fie că sunt din lemn sau piele, obiectele de mobilier din locuința ta pot fi curățate cu ulei de măsline. Acesta va elimina murdăria și va da materialului strălucirea de odinioară. lemnul va fi hrănit, iar pielea hidratată în profunzime. În acest fel se vor evita uscarea sau scorojirae materialelor. Uleiul de măsline este un agent de curățare blând pe care ar trebui să-l folosești ori de câte ori ai ocazia.

Lubrifiază balamalele ușilor și ferestrelor - De câte ori nu ți s-a întâmplat ca atunci când închizi ușa sau fereastra să auzi cum scârțâie? Nu trebuie decât să picuri puțin ulei de măsline în jurul balamalelor, iar zgomotul va inceta pe loc. Mai mult, cu ajutorul uleiului de măsline poți debloca fermoarele anumitor produse de îmbrăcăminte sau ale genților.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
horoscop jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop shutterstock jpg
pexels daniel sikpi 191282566 19063983 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net