4 greșeli pe care le facem când vine vorba de costume de baie
Vara este sezonul costumului de baie, a vacanțelor la mare și a bălăcelii în piscină. Nimic nu strică această experiență ca niște bikinii care arată uzați din cauză că nu am știut cum să avem grijă de ei. Costumul de baie este o piesă vestimentară care are nevoie de îngrijire specială.
Pentru că nu știm cum să spălăm și să întreținem costumul de baie favorit, trebuie să ne cumpărăm unul nou de câteva ori pe sezon. Nu mai este nevoie să facem această investiție, experții în costume de baie, Kate Wilton (director la Speed și Sandi Sterner (manager la Perry Ellis International) au întocmit o listă a greșelilor pe care le facem, atunci când nu spălăm cum trebuie sau cumpărăm bikini de proastă calitate, relatează The Huffington Post.
Nu spălăm costumul de baie îndeajuns de des
Chiar dacă e tentant să ne spălăm costumul de baie la sfârșitul vacanței sau după câteva purtări, nu este deloc ignenic. Acesta trebuie spălat după fiecare purtare."Costumele de baie trebuie spălate imediat după ce le folosim, indiferent de condiții", a explicat Sandi Sterner.
Îl băgăm la mașina de spălat
Deși dacă băgăm costumul de baie la mașina de spălat este mult mai ușor și mai rapid, el trebuie spălat de mână pentru a nu se deteriora materialul din care acesta este făcut. „Dacă îl speli de mână cu săpun și apă rece, este foarte bine, dar îl poți spăla la duș cu șampon, dacă ești în grabă", a spus Wilton
Apa caldă din jacuzzi deteriorează costumele de baie
"Apa fierbinte deteriorează materialul mult mai repede decât cea rece. Apa foarte fierbinte și plină de clor din jacuzzi strică foarte repede costumele de baie. Mult mai repede decât dacă faci baie la mare sau în piscină", a spus Kate Wilton. Este indicat să evităm apa prea fierbinte, deoarece ne deteriorează rapid costumul de baie.
Cumpărăm costume de baie făcute din spandex
Spandexul este o fibră sintetică foarte elastică, dar ambii experți au recomandat în locul acestul material, să cumpărăm costume de baie făcute din poliester. „ Fibrele din spandex au cea mai mică durabilitate, se degradează chiar dacă nu folosești costumul de baie decât odată. Poliesterul este cel mai durabil material pentru bikini”, a explicat Sterner.