5 paşi ca să-ţi montezi singur parchetul

Ultima actualizare:

    Parchetul se montează simplu şi rapid, în doar câteva oreShutterstock
Parchetul se montează simplu şi rapid, în doar câteva oreShutterstock

Apartament de bloc, casă sau vilă, birou, toate au duşumele, iar acestea trebuie acoperite astfel încât să arate bine şi  să ne reflecte personalitatea. Parchetul este foarte uşor de montat, iar operaţiunea durează foarte puţin. Uite cum să procedezi dacă vre să economiseşti bani şi să nu mai apelezi la ajutorul unui meşter.

Îndepărtaţi mochetele

Cu ajutorul unei scânduri de îndreptat sau cu o sfoară de zidărie verificaţi denivelările şapei. Nu este admisă o diferenţă de peste 4 mm pe metru. Denivelările mari se vor indepărta cu chit. Lăsaţi să se usuce complet. Scurtaţi tocul uşii folosind un fierăstrău coadă de vulpe cu înălţimea unei plăci plus izolaţia. Ridicaţi uşa folosind cârlige pentru balamale.

Utilizaţi folie izolantă

Aşezaţi un strat de izolaţie împotriva zgomotului de paşi. Acesta nivelează în plus eventualele găuri şi denivelări. Fixaţi primul rând de plăci de pardoseală folosind pene. Lăsaţi o distanţă de 10 până la 20 mm faţă de perete, partea cu pană spre perete, partea cu nut spre interior. La o îmbinare cu click lucraţi cu calupul de lemn şi cu un ciocan de 800g. Atenţie: Multe scânduri se prind mecanic.

Marcaţi lungimea corecta

Pe ultima placă a fiecărui rând marcaţi lungimea corectă cu un echer minus 10 - 20 mm şi tăiaţi corespunzător.Ultimele plăci dintr-un rând sunt montate folosind un tirant metalic. Al doilea rând se va începe cu bucata tocmai tăiată. Lăsaţi un decalaj suficient (ca. 30 - 50 cm). Montaţi mai întâi pe lăţime, apoi pe lungimea camerei. Decupaţi găurile pentru ţevile de încălzire sau tăiaţi-le rotund cu maşina de găurit speciala.Tăiaţi piesa din spate oblic şi lipiţi-o.

Lăţimea ultimului rând de plăci

Lăţimea ultimului rând de plăci este indicată cu ajutorul unei noi plăci întoarse. Ultimul rând este montat cu ajutorul unui tirant metalic. Îndepărtaţi toate penele! În caz contrar pardoseala din lemn nu se poate aşeza în funcţie de temperatura camerei.

Plinte

Plintele sunt lipite, înşurubate, fixate mecanic sau bătute în cuie. Tăiaţi capetele oblic şi folosiţi colţari de interior şi exterior. Pentru tratarea finală a pardoselii respectaţi instrucţiunile de utilizare ale producătorului.

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
zodiac 2904106 1920 jpg
paula seling snitele de post jpg
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net