6 semne că eşti dependent de telefonul mobil

image
Pentru foarte mulţi dintre noi telefonul mobil nu mai este doar un simplu gadget, ci un obiect de care nu ne putem despărţi nici o clipă

Un studiu realizat de profesorii universitari americani susţine că folosirea telefoanelor mobile inteligente cauzează un stres continuu. Rezultatele acestui studiu, preluate de Mediafax, relevă un fapt îngrijorător: spartphon-urile dau dependenţă! Uite 6 semne că ai devenit şi tu dependent.

Huffington Post relatează despre efectele dăunătoare pe care telefoanele mobile inteligente le au asupra psihicului consumatorilor. Cel mai grav lucru este faptul că, petrecând foarte mult timp vorbind, jucându-ne, ascultând muzică  sau navigând pe internet, ajungem să fim dependenţi de smartphon-uri şi acest lucru duce la stress şi anxietate.

Deşi foarte mulţi utilizatori susţin că butonarea telefoanelor mobile le aduce momente de relaxare, studiul contrazice aceste percepţii şi oferă 6 semne care demonstrează că telefoanele inteligente cauzează dependenţă psihică.

1. Trebuie să răspunzi la telefon imediat

Dacă mesajele sau e-mail-urile la care nu ai răspuns îţi cauzează nelinişte, atunci există şanse foarte mari ca telefonul tău mobil să îţi cauzeze de fapt stres, în loc să îţi uşureze sarcinile de zi cu zi. Totodată, dacă telefonul îţi întrerupe activităţile zilnice sau petrecerea timpului cu prietenii, iar tu eşti nevoit să răspunzi constant la mesaje sau e-mail-uri, acesta este un semn că ai dezvoltat un comportament compulsiv. 

2. Constant ai impresia că telefonul sună sau vibrează

Un studiu desfăşurat de Universitatea-Purdue Indiana demonstrează că o mare parte dintre utilizatorii de telefoane mobile au dezvoltat o dependenţă de tehnologie şi trăiesc cu impresia că telefonul le vibrează sau sună în buzunar ori geantă. 

3. Curiozitatea cu privire la ce fac ceilalţi

Un alt semn care susţine dezvoltarea unei dependenţe pentru telefoanele mobile stă în nevoia de a cunoaşte tot timpul ce fac ceilalţi pe reţelele de socializare. Accesul la internet de pe telefonul mobil facilitează o verificare cât mai deasă, un exemplu clar al dependenţei de ceea ce telefonul mobil oferă. 

4. Nu acorzi atenţie celor din jur

Tuturor celor care petrec foarte mult timp butonând telefonul mobil li s-a întâmplat acest lucru. Fie că luaţi cina cu familia sau prietenii, ori participaţi la o discuţie amicală cu un coleg de serviciu, atenţia vă este atrasă constant de telefonul mobil, un alt semn cât se poate de clar pentru dependenţa de acest aparat.

5. Senzaţia ciudată atunci când nu vă puteţi verifica telefonul

Dacă aveţi o senzaţie ciudată atunci când nu aveţi telefonul aproape pentru a-l putea verifica aveţi deja o problemă. Studiile au arătat că senzaţia pe care această situaţie o creează celor dependenţi de telefoanele lor este una similară cu cea pe care dependenţii de droguri o simt.

6. Rezultate slabe la şcoală sau la locul de muncă

Un semn clar pentru dependenţa de telefonul mobil se poate regăsi şi în momentele în care la şcoală ori la locul de muncă nu ai răbdare până la pauză pentru a verifica activitatea pe reţelele de socializare. Studiile au arătat că acest lucru poate cauza rezultate slabe în activitatea şcolară cât şi în cea desfăşurată la serviciu.

cub theo rose png
Screenshot (539) png
Kate Middleton (3) jpg
ingrijorare
cub mircea bravo png
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
Kate Middleton
Razboi in Ucraina FOTO Ministerul ucrainean al Apărării jpg
Contraofensiva din Herson FOTO Captură video jpg
image
image
image
image
22432 jpg
covorase auto sursa foto pexels
sanda ionescu 2 png
Kate Middleton (3) jpg
ingrijorare
FotoJet (1) jpg