6 sfaturi ca să previi apariţia ridurilor
Odată cu înaintarea în vârstă apar şi primele riduri. Însă, putem să amânăm acest moment foarte mult timp, iar anii să treacă pe lângă noi fără să ne lase urme de chip. Pentru a preveni apariţia ridurilor, trebuie să respecţi câteva reguli de aur. Iată ce să faci!
1. Demachiază-te corect!
Atunci când îţi demachiezi ochii, nu folosi mişcări apăsate, pentru căacestea forţează pielea, care îşi pierde în timp elasticitatea. Astfel, se accentuează ridurile din jurul ochilor. De aceea, este bine să aplicpm o loţiune demachiantă pe piele, să lăsăm un pic să se înmoaie machiajul şi apoi să curăţăm delicat tenul.
2. Ai grijă şi la bărbia dublă
Şi poziţia capului este importantă! Ţine capul îndreptat în sus, pentru a evita formarea bărbiei duble şi a ridurilor gâtului. Este indicat să dormi pe spate. Obişnuieşte-te, pe cât posibil, să-ţi laşi gâtul liber, neacoperit. Foloseşte doar la nevoie eşarfe şi fulare strânse în jurul gâtului. Nu lucra stând pe un scaun prea ânalt în raport cu biroul sau cu masa. Dacă stai în faţa calculatorului mare parte din zi, evită să-ţi sprijini bărbia pe dosul palmei.
3. Poartă ochelari de soare
Indiferent de anotimp, ochii trebuie să fie protejaţi de lumina puternică a soarelui sau zăpezii. Dacă porţi ochelari de vedere, ai grijă să ai lentile heliomate. În felul acesta eviţi gestul involuntar de a-ţi încrunta privirea şi eviţi formarea liniilor în jurul ochilor.
4. Hidratează-te!
Deshidratarea duce la pierderea elasticităţii pielii şi, implicit, la formarea ridurilor. De aceea, bea zilnic opt pahare cu apă şi foloseşte creme hidratante. De asemenea, foloseşte creme care au în componenţă vitamina A (reduce formarea ridurilor) şi vitamina C (creşte producţia de colagen).
5. Nu te freca la ochi
Eşti obosită au abia te-ai trezit şi îţi freci ochii. Este un gest pe care-l facem de mici copii. Aparent, un obicei normal, nevinovat, frecatul ochilor poate să ne sublinieze liniile nedorite pe faţă.
6. Consumă legume şi fructe colorate
Mănâncă legume şi fructe colorate. Adaugă în meniul tău zilnic alimente bogate în antioxidanţi naturali cum sunt legumele verzi şi fructele viu colorate. Antioxidanţii acţionează ca un scut împotriva radicalilor liberi, cei vinovaţi de distrugerea fibrelor de colagen.