8 obiecte periculoase pentru sănătate de care trebuie să scapi chiar acum

Ultima actualizare:

    Fardurile au un termen de valabilitate de maximum trei ani
Fardurile au un termen de valabilitate de maximum trei ani

Multe produse pe care le cumpărăm din magazine nu au un termen de valabilitate exact. Nu-ţi spune nimeni când trebuie să arunci pernele, salteaua de pat, covorul, pilota sau tocătorul din bucătărie. Cu toate acestea, pentru a-ţi proteja sănătatea, trebuie să ştii când să renunţi la ele. Iată care sunt obiectele din casă de care trebuie să scapi

Înlocuieşte pernele  - Pernele se schimbă în fiecare an, indiferent de materialul din care sunt confecţionate. Pentru că nu pot fi spălate, pernele devin, în timp, un adevărat cuib de bacterii şi acarieni. Chiar dacă speli frecvent feţele de pernă, praful, sebumul de pe piele şi celulele moarte intră în ţesătură şi îţi pot provoca alergii sau afecţiuni respiratorii.

Schimbă salteaua de pat  - O saltea de pat bună ţine 5-10 ani. Dar, dacă observi că nu mai dormi bine, trebuie să cumperi una nouă. Nu neglija acest aspect. O saltea de pat veche îţi poate provoca afecţiuni ale muşchilor şi oaselor. În plus şi salteaua, ca şi perna, devine un loc propice pentru înmulţirea acarienilor.

Aruncă medicamentele expirate - Majoritatea medicamentelor şi suplimentelor alimentare au un termen de valabilitate de trei ani. Asta, cu condiţia să fie păstrate în locuri întunecoase şi răcoroase. Când cumpărăm medicamente, acestea poate au stat deja chiar luni de zile în rafturile farmaciilor. Este recomandat să verifici termenul de valabilitate al tuturor medicamentelor şi să arunci  tot ce este vechi.

Schimbă tocătorul - Lingurile din lemn, dar mai ales tocătorul sunt obiectele din bucătărie unde se înmulţesc  celmai mult bacteriile.  Aceste ustensile trebuie înlocuite o dată la şase luni. Între timp, ele se spală după fiecare folosire cu apă clocotită şi se freacă cu detergent de vase sau bicarbonat de sodiu. De obicei, pe tocător tai şi tranşezi cărnurile. Dacă nu este curăţat imediat, resturile intră în lemn şi provoacă un focar de infecţie.

Înlocuieşte periuţa de dinţi - Medicii stomatologi recomandă să ne cumpărăm o periuţă de dinţi nouă o dată la trei luni. Cea veche nu mai curăţă la fel de bine, perii sunt mai moi şi infestaţi  cu o mulţime de microbi şi bacterii. De aceea, este bine să fii atent unde îţi laşi periuţa de dinţi şi cum ai grijă de ea. Pentru a-ţi proteja sănătatea, cumpără periuţe de dinţi care au capac de protecţie din plastic. Curăţă frecvent capacul!

Aruncă produsele de machiaj - Periuţele folosite pentru aplicarea rimelului şi a fardurilor sunt expuse în mod constant bacteriilor din aer şi de pe pleoape. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu bureţii cu ajutorul cărora aplici fondul de ten sau pudra. După 6 luni de folosire zilnică, microbii se înmulţesc şi îţi pot provoca alergii. Cosmeticele lichide, care nu ating ochii, cum este fondul de ten,  pot fi folosite atâta vreme cât nu expiră.  

Scapă de cremele de faţă- Cremele de mâni şi de faţă sau laptele de corp conţin chimicale care, în timp, se învechesc. Nu trebuie să expire toate ingredientele odată! Este suficient doar un singur ingredient din compoziţie să fie vechi pentru a arunca tot produsul. Dacă îl foloseşti în continuare, rişti să faci alergii sau iritaţii ale pielii.

Schimbă covorul - Odată nou şi pufos, covorul din cameră este  acum aspru şi mult mai subţire. Dar, cel mai grav este că, oricât l-ai curăţa, spăla şi aspira covorul este mai mereu plin de praf.  De obicei, acesta se schimbă după 5 ani de la cumpărare. Dacă nu-l schimbi la timp şi nici nu-l poţi curăţa bine, rişti să te îmbolnăveşti tu sau familia ta. Cele mai grave afecţiuni sunt cele pulmonare, iar copiii sunt cei mai predispuşi să se îmbolnăvească. Motivul? Un copil mic merge de-a buşilea pe covor, se joacă sau cade şi aspiră praful îmbâcsit. 

image
image
image
image
image
image
femeie care plange webp
Friptura curcan Foto shutterstock 334603004 jpg
horoscop zilnic jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
scaune birou (1) jpg
Ce este asigurarea împotriva atacurilor cibernetice și de ce ai nevoie de un astfel de ajutor pentru afacerea ta jpg
image png
image
actualitate.net