8 sfaturi să ai casa curată lună de Paşte. Uite ce ai de făcut!
Duminică sărbătorim Paştele şi, dacă încă nu te-ai apucat de curăţenia generală, ar fi cazul să te grăbeşti! Uite cum să te organizezi şi ce produse să foloseşti!
1. Curăţă covoarele sau mocheta
Du covoarele la curăţat, chiar dacă le-ai aspirat de-a lungul timpului şi ţi se par curate. La curăţătoria chimică, acestea vor fi spălate şi aspirate în profunzime. Fă de pe acum o programare, deoarece, cu cât ne apropiem mai mult de sărbători, cu atât va fi mai aglomerat. Produse naturale Covoarele şi mochetele de mici dimensiuni pot fi spălate şi acasă. Înainte, se aspiră foarte bine, apoi se freacă cu o jumătate de varză proaspătă pentru a menţine culorile cât mai vii. Produse din comerţ: Poţi folosi şi produse din comerţ precum Biocarpet şi Vanish.
2. Spală aragazul şi cuptorul
Petele de pe aragaz ne dau mari bătăi de cap. Pentru a le putea curăţa mai uşor, înmoaie petele cu detergent de vase obişnuit şi lasă să acţioneze 15 minute. Apoi, poţi folosi o gamă variată de produse. Produse naturale – îndepărtează cu zeamă de lămâie grăsimile şi curăţă petele de arsură cu bicarbonat de sodiu. Foloseşte şi sare fină amestecată cu câteva picături de oţet. Produse din comerţ: Triumf.
3. Dezinfectează frigiderul
Înainte de a începe curăţarea frigiderului, acesta trebuie scos din priză şi eliberat de produsele alimentare. Apoi, înarmează-te cu o cârpă curată sau cu un burete de bucătărie şi treci la treabă. Produse naturale – pentru îndepărtarea mirosului neplăcut, a petelor şi resturilor de mâncare foloseşte oteţ sau zeamă de lămâie. Produse din comerţ: Axion sau Fairy.
4. Spală geamurile la camere şi balcon
Geamurile trebuie curăţate cel puţin o dată pe lună. Cu cât le laşi mai mult murdare, cu atât te vei chinui mai mult când vei dori să le ştergi. Produse naturale – geamurile trebuie spălate atât pe interior cât şi pe exterior. Foloseşte spirt medicinal şi hârtie de ziar. Produse din comerţ: Clin.
5. Curăţă gresia de pe hol, din baie şi bucătărie
Gresia trebuie spălată şi curăţată constant, de cel puţin 3 ori pe săptămână. Nu uita zonele de pe lângă şi de sub calorifer, aragaz sau frigider dar şi colţurile. Produse naturale –poţi folosi o soluţie formată din oţet şi apă. Toarnă această soluţie într-o căldare şi cu ajutorul mopului spală bine întreaga suprafaţă. Produse din comerţ: Domestos.
6. Îndepărtează murdăria de pe plăcile de faianţă
Plăcile de faianţă din baie se pătează cu calcar sau depuneri de piatră. Faianţa din bucătărie se murdăreşte cu pete de grăsime şi ulei. Uite ce ai de făcut. Produse naturale – prepară o pastă de curăţat amestecând zeama de lămâie cu bicarbonat de sodiu. Curăţă cu această soluţie plăcile de faianţă folosind partea abrazivă a unui burete. Produse din comerţ: Domestos.
7. Atenţie la calcarul depus pe obiectele sanitare
Pentru îndepărtarea calcarului, a petelor de rugină şi piatră depuse pe suprafaţa obiectelor sanitare poţi folosi atât produse pe care ai în cămară cât şi produse din supermarket. Produse naturale – foloseşte oţetul de mere, zeama de lămâie, bicarbonatul de sodiu şi sarea grunjoasă. Freacă suprafeţele din fontă şi inox cu bureţi abrazivi. Produse din comeţ: Cif, Domestos, Cilit Bang.
8. Şterge praful şi lustruieşte mobila
Înainte de a curăţa propriu zis obiectele de mobilier, acestea trebuie şterse de praf. Apoi, poţi opta pentru diferite produse destinate lemnului. Produse naturale – pentru a da luciu mobilei din lemn sau pal, foloseşte o bucăţică de vată pe care ai picurat câteva picături de ulei de măsline. Şterge temeinic mobila şi vei vedea că va prinde luciu, iar culorile vor fi mai vii. Produse din comerţ: Pronto.