9 sfaturi pentru întreţinerea pantofilor din piele naturală

#Best buys
Ultima actualizare:

    După fiecare purtare, pantofii se şterg de praf sau noroi pentru a evita deteriorarea materialului din care sunt confecţionaţi
După fiecare purtare, pantofii se şterg de praf sau noroi pentru a evita deteriorarea materialului din care sunt confecţionaţi

Încălţămintea din piele naturală necesită o îngrijire aparte, mai ales în sezonul rece, când pantofii tăi se vor umezi şi se vor murdări de noroi. Iată câteva trucuri care, dacă le vei încerca, îţi vor păstra pantofii ca noi pe parcursul întregului anotimp.

1. Cumpără pantofi seara! Mărimea piciorului este mai mare cu 5-8% decât dimineaţa, iar asta pentru că picioarele se umflă peste zi.

2. Încălţămintea din piele naturală capătă un lustru deosebit dacă turnăm în crema de ghete câteva picături de spirt medicinal.

3. Pantofii din piele naturală care s-au umezit în urma unei ploi, trebuie puşi la uscat cu talpa în sus, pentru a fi expusă aerului.

4. Încălţămintea din piele naturală umedă îşi păstrează elasticitatea şi după uscare dacă va fi bine unsă cu ulei de ricin.

5. Pentru ca tălpile pantofilor să nu mai scârţâie, unge talpa acestora, o dată pe săptămână, cu ulei de in fiert.

6. Dacă pielea încălţămintei deschise la culoare crapă sau devine mată pe anumite porţiuni, freacă aceste zone cu puţin albuş de ou bătut spumă.

7. Pentru a evita pătrunderea apei, pielea pantofilor se unge cu substanţe grase, aplicate în strat subţire ca: ulei de ricin, ulei de măsline, untură de peşte, lapte demachiant. Apoi, se aplică o cremă pentru pantofi. Aceste produse vor împiedica uscarea excesivă a materialului şi deteriorarea lui.

8. Dacă te-a prins ploaia şi eşti încălţată cu pantofi din piele naturală, după ce ai ajuns acasă, şterge dungile de umezeală cu o cârpă înmuiată în oţet alb. Urmele de noroi se îndepărtează după uscare cu o cârpă moale sau o perie.

9. Nu usca pantofii uzi în apropierea surselor de căldură precum calorifer, reşou, aerotermă. În caz contrar, materialul se va usca, se va strânge şi, în timp, se va scoroji.

Găsești colecția anului acesta de pantofi din piele pentru femei aici. Modele moderne din piele naturală sau ecologică pentru bărbați găsești aici

image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
calarasi ciorba de cartofi un preparat delicios foto bucataras.ro
FotoJet (16) jpg
dieta freepik jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Condimente jpg
FotoJet (7) jpg
FotoJet (2) jpg