A ap─ârut o aplica┼úie mobil─â care te ├«nva┼ú─â cum s─â folose┼čti cardul ├«n str─âin─âtate

12 august 2016
image
Telefonul te poate ├«nv─â┼úa cum s─â economise┼čti bani ├«n vacan┼ú─â

Rom├ónii care c─âl─âtoresc ├«n str─âin─âtate vor avea la dispozi┼úie o aplica┼úie mobil─â care con┼úine informa┼úii practice privind utilizarea cardurilor ├«n str─âin─âtate, inclusiv localizarea ATM-urilor ├«n ┼úara de destina┼úie ┼či detalii despre cursul de schimb. Visa lanseaz─â o astfel de aplica┼úie pentru clien┼úii s─âi, transmite site-ul conso.ro.

Aplica┼úia Visa Travel Tools este disponibil─â ├«n toate cele 200 de ┼ú─âri ┼či teritorii unde cardurile Visa sunt acceptate. Astfel, de┼úin─âtorii de carduri Visa ├«┼či pot utiliza cardurile pentru a pl─âti la mai mult de 40 de milioane de comercian┼úi ┼či pentru retrageri de numerar la peste dou─â milioane de bancomate din ├«ntreaga lume.

ÔÇ×Destina┼úii precum Marea Britanie, Grecia, Bulgaria ┼či Spania sunt preferate de rom├ónii care pleac─â ├«n vacan┼ú─â ┼či ├«┼či utilizeaz─â cardurile pentru pl─â┼úi ┼či retrageri de numerar. Aplica┼úia Visa Travel Tools este un ajutor binevenit pentru c─â ├«┼úi arat─â c├óte loca┼úii comerciale care accept─â cardul sunt pentru fiecare destina┼úie de vacan┼ú─â, dar ┼či unde se g─âse┼čte cel mai apropiat bancomat. Cei care c─âl─âtoresc ├«n Europa ├«┼či pot folosi cardurile rapid ┼či comod la 4.000 de ATM-uri ┼či aproximativ nou─â milioane de comercian┼úi, dintre care mai mult de o treime accept─â plata cu carduri contractlessÔÇŁ, a declarat directorul general Visa Europe pentru Rom├ónia, Croa┼úia, Malta ┼či Slovenia, C─ât─âlin Cre┼úu.

Pierderea cardului se paote anun┼úa prin intermediul aplica┼úiei 

Cu ajutorul aplica┼úiei, de┼úin─âtorii de carduri au acces la func┼úii ┼či informa┼úii utile c├ónd c─âl─âtoresc ├«n str─âin─âtate, precum un convertor valutar, func┼úia de localizare ATM ┼či asisten┼ú─â telefonic─â. Utilizatorii pot ┼úine eviden┼úa cheltuielilor ┼či pot accesa oric├ónd banii din contul lor la cel mai apropiat ATM. ├Än cazul ├«n care ┼či-au pierdut cardul sau acesta le-a fost furat, turi┼čtii pot apela num─ârul Serviciului Global de Asisten┼ú─â Clien┼úi direct din aplica┼úie, dac─â nu ┼čtiu num─ârul b─âncii emitente.

În plus, aplicaţia permite posesorilor de carduri să verifice din timp care este gradul de acceptare al plăţilor cu cardul în ţara de destinaţie, în diverse locaţii precum hoteluri, restaurante, obiective turistice sau reţeaua de transpor public.

La ce trebuie s─â fii atent c├ónd folose┼čti cardul ├«n str─âin─âtate

Aplica┼úia dispune de o func┼úie prin care turi┼čtii beneficiaz─â de sfaturi utile de folosire a cardului ├«n str─âin─âtate. Informa┼úiile sunt disponibile ├«n mai multe limbi de circula┼úie interna┼úional─â, cum ar fi engleza, germana, franceza, poloneza, spaniola ┼či italiana.

Printre sfaturile pe care le poţi regăsi în aplicaţie se numără:

Verific─â valabilitatea cardului ┼či dac─â ai setate limite pentru pl─â┼úi ┼či retrageri de numerar ├«n str─âin─âtate, ├«ntreab─â-┼úi banca dac─â ofer─â beneficii suplimentare pentru pl─â┼úile efectuate ├«n str─âin─âtate, precum asigurare de c─âl─âtorie, reduceri pentru anumite obiective turistice sau comercian┼úi, verific─â la banc─â termenii ┼či condi┼úiile aferente utiliz─ârii cardului t─âu ├«n str─âin─âtate, cum ar fi cursul de schimb ┼či eventualele comisioane aplicate, alege s─â pl─âte┼čti cu cardul ├«n moneda ┼ú─ârii ├«n care c─âl─âtore┼čti, chiar dac─â ┼úi se ofer─â posibilitatea s─â alegi o alt─â moned─â. De exemplu, ├«ntr-o ┼úar─â din zona euro este de preferat s─â alegi plata cu cardul ├«n euro chiar dac─â exist─â op┼úiunea de a pl─âti ├«n lei, deoarece beneficiezi de cele mai bune rate de schimb ┼či po┼úi evita eventualele costuri cu comisioanele.

Clien┼úii sunt sf─âtui┼úi ca, da─â au nevoie de numerar, s─â retrag─â de la bancomat sume mai mari odat─â, ├«n loc de mai multe sume mai mici, pentru a reduce eventualele costuri cu comisioanele, s─â p─âstrreze dovada tuturor tranzac┼úiilor efectuate ┼či s─â-┼či verifice extrasul de cont la ├«ntoarcerea ├«n ┼úar─â-

Turi┼čtii pot desc─ârca gratuit aplica┼úia pe telefonul mobil din Apple app store sau de pe Google Play.

2vancea botez jpg
kate profimedia 0692807495 jpg
loredana chivu jpg
cub marioara man gheorghe png
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Horoscop săptămânal 23 29 mai 2022 jpg
scorpion jpeg
FOTO 3 jpg
clutch png
image png
Cum sa devii un manager mai bun  4 lucruri de care sa tii cont jpg