Cauza ascunsă care contribuie la formarea ridurilor
Cunoaștem care sunt principalii factori răspunzători de apariția ridurilor: expunerea la soare, poluarea, fumatul, genetica și lipsa hidratării. Dar există un alt vinovat, adesea trecut cu vederea, care joacă un rol crucial în procesul de îmbătrânire a pielii, și anume, stresul.
Stresul cronic, adică stresul pe termen lung, declanșează o cascadă de reacții în organism care afectează negativ sănătatea pielii. Când suntem stresați, corpul nostru eliberează hormoni precum cortizolul, cunoscut sub numele de hormonul stresului. Acest hormon are o mulțime de consecințe negative asupra organsimului. Iată care sunt acestea!
Reduce producția de colagen și elastină
Aceste două proteine sunt esențiale pentru elasticitatea și fermitatea pielii.
Cauzează inflamație
Inflamația cronică poate deteriora celulele pielii și accelera procesul de îmbătrânire.
Cum se manifestă stresul pe piele?
-riduri premature, în special în jurul ochilor și gurii-ten tern și lipsit de vitalitate-piele uscată și descuamată-acnee-păr fragil și căderea părului
Cum ne îmbătrânește stresul?
Pe lângă efectele deja menționate (reducerea producției de colagen și elastină, inflamație, îngreunarea vindecării), stresul poate avea și alte consecințe asupra pielii:
Hiperpigmentare
Petele întunecate pot apărea ca urmare a producției crescute de melanină, un pigment care protejează pielea de radiațiile UV. Citește mai multe pe canal33.ro.