Ce greşeli să eviţi când îţi îngrijeşti părul
Ca să ai şuviţe strălucitoare, cu volum, ca-n reclame, nu e aşa de greu precum pare. Descoperă în „Click! pentru femei“ câteva reguli pentru a avea părul mult visat!
Spălarea zilnică
Stiliştii spun că spălatul părului în fiecare zi este o greşeală, chiar dacă ai vrea ca el să arate abia curăţat. Uleiurile naturale ale părului, care hidratează şi protejează firele, sunt îndepărtate prin şamponările dese. Pentru a menţine părul sănătos, este suficient să-l speli de două-trei ori pe săptămână.
Şamponarea incorectă
După ce-l usuci, părul este turtit şi n-are luciu? Curăţarea lui ţine de trei factori-cheie: şampon, tehnică de spălare şi apă. Cantitatea de şampon pe care trebuie s-o foloseşti depinde de lungimea şi de grosimea firelor tale de păr. Pentru ca şamponul să curăţe bine părul, distribuie uniform cantitatea necesară, inclusiv pe vârfuri. Masează delicat, prin mişcări circulare. Astfel, activezi circulaţia sangvină de la nivelul scalpului. La final, clăteşte cu apă din abundenţă. Dacă apa e fierbinte, substanţele din şampon dăunează firelor de păr, iar când este prea rece, nu îndepărtează bine urmele de produs. Prin urmare, apa trebuie să fie călduţă.
Balsamul nepotrivit
Un balsam bine ales face diferenţa dintre un păr strălucitor, mătăsos şi unul aspru la atingere. Dacă obişnuieşti să-l vopseşti frecvent, să-l încreţeşti sau să-l îndrepţi cu placa, alege un balsam pe bază de proteine. Sunt două variante prin care poţi să-l aplici: fie când eşti la duş, imediat după şamponare, fie înainte să-l usuci cu foehnul, prin acoperirea părului cu o folie transparentă. Dacă optezi pentru ultima soluţie, alege un balsam pe care nu e nevoie să-l clăteşti şi aplică-l după ce usuci puţin şuviţele cu un prosop.
Uscarea cu aer fierbinte
Fă o cărare pe mijloc şi împarte firele în secţiuni. Ţine aparatul astfel încât aerul cald să usuce şuviţele de la rădăcină spre vârfuri. Astfel, părul nu se va electriza. Recomandat e să nu foloseşti foehnul la ultima treaptă de temperatură şi să păstrezi o distanţă de 10 cm între dispozitiv şi şuviţe.