Ce să mănânci ca să ai sistemul imunitar puternic în sezonul virozelor
Chiar dacă n-am avut parte de o iarnă geroasă, virozele respiratorii continuă să apară şi ne dau motive de îngrijorare. Pentru a avea sistemul imunitar puternic, trebuie să ştii ce alimente să incluzi în dieta zilnică.
Vitamina C, acizii graşi omega-3 şi vitamina E sunt cei mai importanţi nutrienţi pentru întărirea imunităţii.Vitamina C se găseşte în verdeţuri, citrice, conopidă şi cartofi dulci. Surse bune de omega-3 sunt somonul, seminţele de in, nucile şi seminţele de chia. Migdalele, sfecla, sparanghelul şi avocado sunt bogate în vitamina E. Nutriţionistul Gianluca Mech ne oferă o listă de alimente pe care este bine să le introducem în meniul de zi cu zi, pline de nutrienţi care ne ajută să avem un sistem imunitar puternic.
Lămâi şi portocaleLămâile şi portocalele nu trebuie să ne lipsească. Ele reprezintă o sursă naturală de vitamina C şi întăresc sistemul imunitar. Mai ales în această perioadă în care virozele respiratorii sunt la ordinea zilei, citricele bogate în vitamina C sunt estenţiale. Vitamina C este recomandată în infecţiile tractului respirator.
Citește continuarea articolului, aici!Citește și:
Andreea Bălan confirmă despărţirea de George Burcea. Prima declaraţie făcută de artistă după ce actorul a plecat de acasăSecretul siluetei lui Celine Dion. Ce mănâncă vedeta la micul dejun? Vei fi uimită