Cele mai bune materiale pentru haine. Cum le deosebești

#Best buys
image

Statisticile arată că la nivel mondial, anual, se cumpără zeci de miliarde de haine. Ce trebuie să știm atunci când alegem o piesă vestimentară e că nu contează doar prețul și brandul, ci și materialul din care e făcută. În acest articol vă spunem care sunt cele mai bune materiale pentru haine. 

Foarte mare atenție la materialul din care sunt făcute hainele trebuie să avem mai ales în cazul celor pentru copii. Sunt cei mai predispuși la iritații, alergii și alte afecțiuni ale pielii. Însă la fel de sensibili pot fi și cei mai în vârstă, dar și persoanele care suferă de dermatite, psoriazis sau alte probleme dermatologice.

Prin urmare trebuie să fim atenți la etichete și să alegem în cunoștință de cauză. Însă care sunt cele mai bune materiale pentru haine? Unul dintre cele mai prietenoase materiale este mătasea. Are calitatea de regla temperatura corpului și este rezistent. În plus, foarte important de spus este și că e un material foarte plăcut la atingere.  

image

Un alt material foarte prietenos cu pielea este bumbacul organic. Spre deosebire cel clasic, care trece prin mai multe procese chimice în etapele de producție, acesta este natural, nu dăunează pielii și are și proprietăți hipoalergenice. Bumbacul organic este cultivat prin metode care refac și susțin fertilitatea solului. Nu este permisă folosirea pesticidelor toxice, fertilizatorilor sintetici și a semințelor modificate genetic.  

image

Cele mai bune materiale pentru haine. Inul, cașmirul și lâna 

Printre cele mai bune materiale pentru haine se numără și inul. Acest material provine din fibrele plantei cu același nume. Se spune că este cea mai puternică fibră naturală pentru haine. Potrivit testelor, este chiar mai rezistent atunci când este ud. Are calități hipoalergenice, antibacteriene și antistatice și poate regla temperatura corpului. De asemenea, se face din el mai ales haine pentru perioada de vară și trebuie spus că are un rol protector împotriva radiațiilor solare. 

image

Un alt material bun este cașmirul. Acesta este ceva mai rar decât celelalte enumerate până acum. Este produs din firele caprei de Kashmir, care năpârlește sezonier. Acest material are avantajul, pe lângă faptul că este natural, că oferă căldură, dar are și rol hipoalergenic. Poate fi purtat primăvara, toamna și iarna. 

image

Pe lista cu cele mai bune materiale pentru haine este și lâna. Aceasta menține pielea uscată și o lasă să respire. Are rol antibacterian și hipoalergenic și este potrivită și pentru persoanele care au pielea sensibilă. De exemplu, piesele de vestimentație din lână de merino sunt chiar indicate persoanelor care au probleme de piele. 

image

Mai multe haine din materiale prietenoase cu pielea puteți găsi - LA ACEST LINK

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
Lucile Randon
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zaț de cafea frumusețe pixabay
aspirină frumusețe pixabay
VISUAL DR  mITCAN sECRETELE FRUMUSETII png
L34KQmdE7yRna3G9wAPOCi4vpa3PuQK0uBEHz9ZQwHXfCVDAL LCZXbDTXdDPt6xt1WcVA iE 9gLi94m SJC PfksEMFD3vAb6Rr aS4hnxkdfV OkVUHlWveYwUnWhjbDKIdVisnRN8 uWCQ
QUWf5A GTTZJVkITynGuQSg8Ydh7t0um2zYQq jFM8QLqUMw mXURk85FqsVAu4n1W5Hirp3svLhl2eiMtl6hsnA59 FKDg2lUw9mKJz hSFbVwp3SVgEHtC47nG9laZcRB3ot7YhLl1oEUqSQ
LjpGkwMzV8s7zW9Jva7kxf6RqBlIoN4WFa1sJTcjYDtLhoMgCyAHiIJPiQl1ByZ0AQH23Kd8onkd ThJonyVnlivGRG4mRsDdhxQF UQfHnVW0m1cTbrLmKHhIn6xB5 raV157XnjpdNYUvdIw