Cele mai bune tratamente pentru păr uscat


    Uleiul cald se numără printre cele mai bune tratmente pentru păr uscatfoto: Hepta
Uleiul cald se numără printre cele mai bune tratmente pentru păr uscatfoto: Hepta

Ai încercat fel de fel de produse cosmetice scumpe fără niciun rezultat? Click! îţi oferă soluţii simple, care sunt la îndemână oricui, şi care nu costă o avere. Iată care sunt cele mai bune tratamente pentru păr uscat.

Un tratament pentru păr uscat şi degradat, care dă roade după câteva utilizări, este uleiul cald. Poţi folosi diverse uleiuri: ulei de ricin,  ulei de argan, ulei de cocos, ulei de jojoba, însă, cel mai la îndemână, este uleiul de măsline.

Cele mai bune tratamente pentru păr uscat. Uleiul cald face minuni

Cum se aplică un astfel de tratament pentru păr? Primul pas este să-ţi alegi uleiul preferat şi să-l încălzeşti, la foc mic. Uleiul nu trebuie să fie prea fierbinte, dacă poţi ţine un deget în el, înseamnă că este în regulă ca să-l aplici şi pe păr. În niciun caz, nu-l folosi dacă este prea fierbinte pentru că te poţi alege cu arsuri. Cantitatea de ulei depinde de lungimea părului. Astfel, o ceaşcă ar trebui să fie suficientă. Uleiul cald se aplică, după spălare, pe toată lungimea şuviţelor, dar şi pe scalp, şi se masează că să intre în păr. O atenţie deosebită trebuie acordată vârfurilor, care sunt cele mai uscate. Apoi, părul se acoperă cu un prosop sau cu o cască de baie şi se menţine cel puţin o oră. După acest timp, părul se şamponează. Este nevoie ca după spălare s[ foloseşti un şampon un balsam, special pentru a împiedica părul să devină casant.

Cele mai bune tratamente pentru păr uscat. Care ulei ţi se potriveşte

Uleiul de argan este un derivat din argan, o plantă indigenă din Maroc. Se consideră că acesta este unul dintre cele mai bune tratamente disponibile pentru hidratarea părului, fiind absorbit rapid şi oferind o strălucire imediată. 

Uleiul de jojoba imită proprietăţile naturale ale sebumului şi este folosit deseori în compoziţia produselor cosmetice pentru curăţarea şi hidratarea părului. Adăugat în produsele de spălare, uleiul de jojoba hrăneşte şi asigura umiditatea necesară firului de par. Uleiul de emu, folosit cu mii de ani în urmă de australieni hidratează părul în profunzime, în mod natural. Se găseşte, de obicei, în compoziţia celor mai bune şampoane şi balsamuri, dar poate fi utilizat atât separat cât şi alături de vitamina E, că tratament de păr. Are şi calităţi antifungice şi antibacteriene.

Cele mai bune tratamente pentru păr uscat. Berea, oţetul şi ouăle crude, folosite cu succes

Un alt tratament este berea. Dacă ai părul blond, nu folosi bere neagră, pentru că îţi poate schimba nuanţa podoabei capilare. Uleiul de lavandă amestecat cu laptele de cocos, câte o linguriţă din fiecare, este un tratament eficient pentru părul uscat. Acest amestec se aplică pe părul uscat seara. Se acoperă apoi capul cu o folie de plastic şi se lasă să-şi facă efectul peste noapte. A doua zi se clăteşte bine cu apă. Oţetul se foloseşte pentru clătire. Se amestecă o linguriţă cu o cană de apă. Pentru rezultate bune, nu se clăteşte părul după masajul scalpului, ci se lasă amestecul pentru câteva minute, maximum o oră, şi abia apoi spală. Maioneza aplicată de-a lungul firului de păr şi clătită după 30 de minute poate face şi ea minuci, iar ouăle crude sunt foarte eficiente în tratarea părului uscat. Ele pot fi folosite fie simple, două ouă bătute, fie într-un mix, adică un ou bătut cu un iaurt simplu. Indiferent pentru care dintre acestedouă soluţii optezi, este importat să-ţi masezi tot părul, după care să laşi să acţioneze timp de 15 minute. La final, părul se clăteşte cu apă rece.

Cele mai bune tratamente pentru păr uscat. Vârfurile despicate, tăiate sau refăcute cu balsam 

Tăierea în mod regulat a vârfurilor de păr este cel mai bun mod de scapă de firele despicate. Pe lângă acest procedeu este indicat să se utilizeze un balsam cel puţin o dată pe săptămâna pentru a menţine părul sănătos şi hidratat. Dacă îţi place să mergi la piscină, trebuie să ai în vedere ca în timpul înotului să îţi protejezi părul cu o cască, pentru a nu lăsa clorul din bazin să-ţi afecteze structura firului de păr. 

Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
foto1 copii crisanB jpg
Anca Dinicu  jpg
harry si meghan jpg
FotoJet (2) jpg
mihaela radulescu jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
Imagini satelitare din 15 noiembrie arată dinți de dragon și tranșee în Stepne FOTO via Insider
gol japonia spania cm 2022  foto GettyImages 1446200998 (1) jpg
image
image
image
image
zodii care imprumuta bani jpg
Razvan Popescu slab jpg
Horoscop dragoste webp
shutterstock 521889163 jpg
tanara dezbracata in pat jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg