Cele mai mari greşeli de machiaj

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Te machiezi ca să te faci frumoasă, însă efectul poate fi radical opus. Dacă nu ştii cum să aplici machiajul şi ce nuanţe de farduri şi fonduri de ten să alegi, mai bine te laşi de „meserie”. Asta pentru că anumite greşeli de machiaj mai mult te urâţesc, te îmbătrânesc. Make-up artistul Elena Ciftci ne spune care sunt cele mai mari greşeli pe care le fac femeile şi cum trebuie evitate.

  • Prea mult rimel pe gene. În dorinţa de „da volum” genelor, multe femei le încarcă prea mult cu rimel. Se vor vedea lipite şi încărcate, dând impresia de artificial. Poate e cazul să-ţi schimbi produsul de machiaj sau să aplici mai puţin. 
  • Nu aplica niciodată fard sidefat în pliul ochiului. De asemenea, nu folosi sclipici, glitter sau gene false prea mari la un machiaj de zi.
  • Oricât de mult ţi-ar plăcea, nu folosi toate nuanţele de farduri pe care le ai,  în acelaşi timp. Culorile trebuie să fie complementare, să se întrepătrundă, să se asorteze cu ţinuta sau cu accesoriile.
  • Spre exemplu, nu te farda cu roz, dacă eşti îmbrăcată cu galben şi verde.
  • Să aplici creion dermatograf „cât vezi cu ochii” nu este deloc o alegere înţeleaptă, mai spune Elena Ciftci. Asta doar dacă nu cumva doreşti să şochezi audienţa cu un look gothic.
  • Conturarea ochilor în exces cu un creion negru maturizează. Pentru zona interioară a ochiului alege un creion special, care nu irită ţesutul conjunctiv şi nu înroşeşte ochii. În plus, pune mai bine în evidenţă culoarea ochilor şi nu încarcă privirea.
  • Nici prea mult anticearcăn nu este indicat, oricât de adânci sau de colorate ar fi cearcănele tale. Va oferi un efect de mască sau chiar va accentua oboseala. În plus, prea mult anticearcăn deformează naturaleţea feţei. 
  • O altă mare greşeală este să nu alegi corect nuanţa fondului de ten. El trebuie testat pe mandibulă, iar nuaţa trebuie să fie exact cu cea a pielii tale. Altfel, rişti ca în loc de un look natural să afişezi un ten cu aspect de mască.
  • Machiajul de zi trebuie să fie îngrijit, rezistent, dar nu încărcat. Mai ales în sezonul cald, când pielea transpiră, e bine să ne limităm, pe timpul zilei, la un gloss, un fond de ten fluid, în nuanţa tenului, o pudră pentru fixare, un rimel şi, eventual, nişte farduri de pleoape în nuanţe calde, naturale.
  • Regula de bază în machiaj e să nu accentuezi şi ochii şi buzele simultan.
  • Fardul de obraz poate schimba radical expresia feţei şi nu întotdeauna în bine. La aplicarea acestuia e bine să priveşti faţa perpendicular şi să aplici fardul simetric, fără să cobori culoarea mai jos de vârful nasului.
  • Fondul de ten compact pudră aplicat în exces pe o piele deshidratată scoate în evidenţă ridurile. Mai bine alegi un fond de ten fluid, care se absoarbe rapid. Nuanţa acestuia nu trebuie să fie prea deschisă pentru că dă o paloare obrazului. Feţele prea albe par bolnăvicioase, îmbătrânite.
  • Iluminatorul nu se aplică pe toată faţa. El arată bine pe pomeţi, arcade şi tâmple. Dacă se aplică pe trăsăturile de expresie şi pe riduri, faţa va părea aspră şi mai matură.
  • Orice linie descendentă îmbătrâneşte faţa. Spre exemplu cea a sprâncenelor. Ai grijă când le conturezi – coada sprâncenelor să nu fie mai jos decât colţul intern, de unde încep.
  • Rujul trebuie ales în funcţie de perioada zilei. Dimineaţa ocoleşte nuanţele închise - grena, roşu puternic, mov, maro închis, mov - pentru că înăspresc trăsăturile şi îţi dau cu 10 ani în plus. Le poţi folosi doar seara.
  • De asemenea, persoanele cu buze subţiri e bine să evite nuanţele închise deoarece înăspresc şi mai tare trăsăturile. 
  • Make-up artistul Elena Ciftci ne mai anunţă că a iniţiat o campanie numită „Oferă o şansă celui fără neşansă”, prin care femeile agresate de soţ, cele cu handicap sau care au stat în centre de plasament şi care nu îşi permit să urmeze un curs de calificare în machiaj să beneficieze gratuit de el. Diploma în această meserie este recunoscută internaţional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net