Crema hidratantă, de bază în iarna aceasta
Crema de faţă sau de corp este aliatul de nădejde al oricărei femei, mai ales în sezonul rece. Fără ea, pielea se usucă, devine flască, se ridează mai uşor.
Pielea este mai sensibilă acum, iarna, mai agresată de frig, de vânt şi precipitaţii.
Dacă nu ai grijă mai mare de ea acum, rişti să o deteriorezi iremediabil. Valentina Boboc, medic primar medicină generală din cadrul Miko Med, spune că de bază sunt cremele hidratante.
„Se aplică zilnic pe faţă, pe corp, pe mâini şi pe picioare. Alege produse mai hidratante şi mai grase decât cele folosite vara.
Încearcă să bei cât mai multă apă plată sau ceaiuri pentru hidratare. Aplică măşti pentru faţă o dată pe săptămână şi, în timpul zilei, îţi poţi proteja faţa cu un fond de ten", spune specialistul.
Nu te spăla cu apă prea rece, dar nici prea fierbinte. „Cea prea fierbinte dilată porii şi pot apărea vinişoare roşii.
Apa prea rece strânge capilarele de la nivelul pielii şi nu o lasă să se hrănească. Aceasta devine uscată, ridată, lipsită de strălucire", mai spune medicul de la Miko Med.
În afară de clasicele creme din comerţ mai puteţi apela la uleiurile din Plafare. De argan, de sârburi de struguri, de avocado sau de Macadamia, aceste uleiuri hidratează mult mai bine, sunt naturale, au efect antirid şi antioxidant.
Singurul dezavantaj este că lasă pielea uleioasă, prin urmare se pot aplica doar seara, acasă, înainte de culcare.
Dacă îţi doreşti un efect rapid şi o reîntinerire a pielii, poţi apela la trei tehnici medicale de hidratare intensă, care se realizează la salon: injecţiile cu acid hialuronic, dermoabraziunea, care introduce în piele acid hialuronic, aminoacizi şi vitamina C şi „intraceuticals", cunoscut şi ca „tratamentul Madonnei, unde, cu ajutorul oxigenului, sunt introduse în piele substanţe benefice.
Măşti pe care le poţi face singură, acasă
Specialistul Click! în materie de tratamente cosmetice naturiste, Flori Lixandru (estetician formator în cadrul Şcolii de Estetică Cotimanis Show), îţi dezvăluie reţete pentru patru măşti, în funcţie de tipul de ten.
Pentru ten gras:
Cele mai indicate sunt roşiile, albuşul de ou, castraveţii, grepfruit-ul sau portocalele, brânza de vaci sau iaurtul, în amestec cu argilă sau tărâţe de grâu şi miere.
Încercaţi o mască formată din două linguri de iaurt, una de argilă şi o linguriţă de miere.
Pasta se aplică pe faţă şi se îndepărtează cu apă caldă, după 20 de minute.
Pentru ten uscat:
Se pisează cu o furculiţă o jumătate de avocado şi o jumătate de banană, la care se adaugă o linguriţă de miere.
Sau mai poţi încerca o pastă obţinută dintr-un măr ras şi o lingură de miere. Timp de acţiune: 20 de minute.
Pentru ten mixt:
Un morcov se trece prin răzătoarea mică, se adaugă o lingură de smântână dulce şi se aplică pe faţă. Se clăteşte cu apă călduţă.
Mască hidratantă cu efect revitalizant:
Amestecă un sfert de banană, un ou, o linguriţă de miere şi una de caimac de lapte.
Masca se lasă să acţioneze circa 20 de minute.
De asemenea, buzele uscate se refac dacă le ungi seara cu miere şi o laşi să acţioneze peste noapte.
Măştile se aplică o dată pe săptămână.