Motivul pentru care roșiile din grădină încep să se înmoaie. Ce trebuie să știi pentru a salva recolta
Este o greșeală destul de comună, însă atunci când nu este depistată la timp, ea va distruge întreaga voastră cultură de roșii. Mai precis, este vorba despre motivul pentru care încep să se înmoaie tomatele din grădină. Acest detaliu aparent minor este foarte important și trebuie să știți precis cum puteți să remediați situația.

Roșiile sunt foarte populare în bucătăria românească, iar indiferent dacă este vorba despre un sos, o salată sau o mâncare mult mai complexă, roșiile vor fi un ingredient important și imposibil de înlocuit. Din acest motiv, foarte mulți dintre românii care locuiesc la curte plantează roșii. Însă, este foarte important să știe cum își pot salva recolta, dacă acestea au început să se înmoaie.
Roșiile moi, deși pot fi consumate, nu vor rezista deloc la fel de mult precum cele mai tari, așa că trebuie să știți cum să rezolvați problema, dar și ce o cauzează. Iar motivul principal pentru care roșiile încep să se înmoaie este faptul că nu sunt udate regulat.
Udarea corectă este foarte importantă pentru roșii
Atunci când roșiile nu sunt udate corespunzător, ele se vor coace mult mai greu și nici nu se vor dezvolta la fel de bine. De asemenea, este important să nu exagerați cu câtă apă folosiți, deoarece roșiile ce sunt udate prea mult vor începe să crape.
Cel mai bine este ca tomatele voastre să fie udate atunci când ați observat că primii trei centimetri din sol sunt uscați. Astfel, roșiile își vor păstra textura fermă și gustul delicios, iar recolta voastră va fi mai bogată ca niciodată.
Detaliul pe care mulți oameni îl ignoră
Un alt motiv pentru care roșiile se pot înmuia și pot deveni negre la vârfuri este deficiența de calciu. Această problemă poate fi rezolvată tot printr-o udare corespunzătoare, pentru a nu mai permite solului să se usuce. Astfel, roșiile vor putea extrage nutrienții necesari din sol și recolta voastră va rămâne bogată și gustoasă.
De asemenea, deficiența de potasiu sau excesul de azot pot fi probleme la fel de periculoase pentru roșiile voastre. Iar, nu în ultimul rând, roșiile pot începe să se înmoaie dacă sunt lăsate să se coacă pentru prea mult timp, așa că trebuie să aveți grijă și la acest aspect.



































