Cum reduci consumul maşinii de spălat

Ultima actualizare:

    Cu cât temperatura apei este mai mare, cu atât maşina va consuma mai multă energie
Cu cât temperatura apei este mai mare, cu atât maşina va consuma mai multă energie

Cantitatea de energie pe care maşina de spălat o consumă pe lună poate atârna greu pe factură. Iată câteva trucuri ce-ţi pot fi de folos pentru reducerea consumului şi, implicit, a costurilor la energia electrică.

Foloseşte o temperatură scăzută a apei

Temperatura apei folosită de maşina de spălat poate creşte considerabil consumul de energie electrică. În acest caz, este bine să te bazezi pe detergentul pe care îl foloseşti. Alege o temperatură mai scăzută a apei dar alege detergenţi foarte buni.

Spală mai rar şi mai mult

Este indicat să porneşti maşina pentru o cantitate mare de rufe, decât pentru o cantitate mică. Cantitatea de energe folosită în aceste cazuri este aproape identică. Aşadar, economiseşte curentul, detergentul şi apa spălând mai rar şi în cantităţi mai mari.

Curăţă filtrul de scame

Dacă ai o maşină de spălat cu funcţie de uscare, este bine să cureţi des filtrul de scame. Dacă filtrul este plin, hainele se vor usca din ce în ce mai greu, fiind nevoie de reluarea programului pentru o uscare completă.

Foloseşte modul economic de apă

În cazul în care speli mai puţine haine sau cele pe care le speli nu sunt foarte murdare, foloseşte modul economic de apă. Maşina va folosi o cantitate mai mică de apă şi implicit va consuma mai puţin.

Foloseşte o soluţie anticalcar

Pentru a preveni eventualele defecţiuni ce apar din cauza depunerilor din apă, foloseşte o soluţie anticalcar. Pe măsură ce maşina este afectată de calcar, calitatea spălarii scade, rufele nu se mai curăţă bine, iar stoarecerea şi uscarea nu se vor efectua la parametrii normali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
sorin bontea instagram jpg
zodii norocoase jpg
Rugaciune jpg
horoscop jpg
555 (7) jpg
horoscop jpg
aer conditionat jpg
sex roma antica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net